GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Понедельник, 29 Апр 2024, 10:34
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Июль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Главная » 2013 » Июль » 8 » ЗВІТ ПРО ВИКОНАННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ОБОВ’ЯЗКІВ ПРОТЯГОМ 2012 РОКУ (частина І)
18:33
ЗВІТ ПРО ВИКОНАННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ОБОВ’ЯЗКІВ ПРОТЯГОМ 2012 РОКУ (частина І)
 
Загальна частина посадової інструкції:
   Розпорядженнями голови  районної у місті  ради створена Комсомольська районна у м. Херсоні ланка територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту із запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, створені спеціалізовані служби цивільного захисту, затверджений план основних заходів цивільного захисту району на рік.
   Протягом року забезпечував виконання заходів сектором ЦЗ як основним органом управління районної ланки, взаємодію органів управління і сил ЦЗ районної ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ.
   Рішенням виконкому районної у місті ради затверджено Положення про районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та її загальний склад. До основних завдань Комісії входить координація дій органів управління, сил та засобів Комсомольської районної у м. Херсоні ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у разі виникнення надзвичайної ситуації або виявлення загрози її виникнення, а також під час реагування на НС.
   Уточнювався персональний склад комісії, організовувалась її робота згідно розробленого і затвердженого плану роботи. У 2012 році мною ініційовано 6 позапланових засідань комісії. Підготовлено 3 розпорядження голови комісії - заступника голови районної у місті ради. На кожне засідання готувалися проекти рішень з кожного питання, рішення оформлювались протоколами, які затверджувались головою районної ради і доводились до виконавців.
   Розроблений та затверджений головою районної у місті ради План розвитку та удосконалення цивільного захисту Комсомольського району м.Херсона.
   Періодично коригуються: План дій органів управління і сил цивільного захисту Комсомольського району м.Херсона у випадку загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру,  План евакуаційних заходів Комсомольського району м. Херсона.
   Основний пункт управління району розташований у будівлі виконкому Комсомольської районної у м. Херсоні ради (вул. Суворова, 29), запасний – у захисній споруді підприємства (інформація з обмеженим доступом). Протягом року мною двічі перевірено готовність ЗПУ, в тому числі справність телефонного зв’язку.
   Щоквартально уточнюються списки та схеми оповіщення органів управління та сил ЦЗ району. 4 рази відпрацьовані та затверджені головою районної у місті ради списки оповіщення № 1, 2, 3 керівного складу Комсомольського району м.Херсона. 
   Функції оповіщення керівного складу району покладені на чергового Комсомольського РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області та чергового виконкому районної ради. Апаратура оповіщення П-160 в справному стані. Готовність системи протягом року 2 рази перевірялась передачею контрольних сигналів, по кожному випадку перевірки готував письмові донесення.
   Підготовлена сформована заявка на функціональне навчання у сфері цивільного захисту на рік для підготовки Плану комплектування НМЦ ЦЗ та БЖД області. 
   План комплектування доведений до підприємств, установ і організацій. На основі заявок об’єктів сформований Список кандидатів на функціональне навчання у сфері цивільного захисту на рік.
   Протягом року здійснювався контроль за підготовкою та перепідготовкою керівного та командно-начальницького складу органів місцевого самоврядування району та об’єктів господарювання, що проводиться згідно з Планом комплектування  навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області слухачами з функціонального навчання у сфері цивільного захисту. 
   Щочетверга до керівників підприємств, установ і організацій надавались телефонограми про направлення до НМЦ ЦЗ та БЖД працівників для підготовки у відповідних категоріях, а щоп’ятниці перевірялось виконання плану комплектування НМЦ ЦЗ та БЖД.   Підготовку та перепідготовку в навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області у 2012 році пройшли 177 чол., при плані – 163 чол., що складає 108 % від запланованого. 
Із них: 
- керівного складу – 71 чол. (при плані – 76 чол.), що складає 94 %  
- командно-начальницького складу – 106 чол. (при плані – 87 чол.), що складає 121%.
   Підготовка населення до дій при виникненні НС організована відповідно до Порядку здійснення підготовки населення на підприємствах, в установах та організаціях до дій при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, затвердженого наказом МНС від 23.04.01 № 97.  
   Працівники підприємств, установ і організацій навчались у створених групах за 12 – годинною програмою. Мною підготовлена рекомендована тематика занять. Надавалась методична допомога керівникам навчальних груп. Підготовка непрацюючого населення здійснювалась розповсюдженням листівок та наданням інформації в ЗМІ. Інформація в ЗМІ надавалась 48 разів, двічі розроблялись і розповсюджувались друковані листівки. Крім того розроблені 30 листівок, які надані на підприємства в електронному вигляді для друкування і розповсюдження за необхідністю. Широко використовувались можливості інтернету для навчання населення з питань ЦЗ.
            На об’єктах  Комсомольського  району у 2012 році проведено: 
- комплексних об’єктових навчань ЦЗ –  2, залучено –  193 чол.;
- комплексних об‘єктових тренувань ЦЗ –  4, залучено –  67 чол.;
- штабних об’єктових тренувань ЦЗ –  37, залучено – 444 чол.
   На допомогу працівникам цивільного захисту Комсомольського району м.Херсона та з метою інформаційного забезпечення населення району у сфері цивільного захисту, у 2010 році створений і регулярно наповнюється інформацією веб-сайт «Сектор цивільного захисту Комсомольського району м.Херсона»  http://sector-cz-koms.at.ua/. 
   Протягом 2012 року на сервер сайту викладено 55 документів (в тому числі 30 листівок з рекомендаціями населенню), яки завантажені користувачами більш 3000 разів. Новини, в тому числі рекомендації населенню, у минулому році викладались на сайті 81 раз. За період з 1 січня 2012 по 31 грудня 2012 року сайт відвідало 37,5 тис користувачів, які переглянули сторінки сайту 249,9 тис разів.
   Матеріали сайту активно використовуються друкованими і інтернет відданнями, телевізійними і радіокомпаніями. 
   Наказом начальника управління я призначений відповідальним за взаємодію з управлінням громадських зв’язків міської ради. 
   У 2012 році 38 разів надавалась інформація до управління громадських зв’язків про надзвичайні ситуації (небезпечні події), які сталися на території міста, акції і заходи, здійснені управлінням з питань НС та ЦЗН м.Херсона міської ради та правила безпеки життєдіяльності і рекомендації населенню. 

 


 

 

Просмотров: 1285 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл