GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Суббота, 27 Апр 2024, 03:40
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Статистика

Главная » 2013 » Февраль » 3 » За результатами зборів керівного складу Комсомольського району м.Херсона
17:35
За результатами зборів керівного складу Комсомольського району м.Херсона
ПРОТОКОЛЬНЕ РІШЕННЯ
за  результатами  зборів  керівного  складу  
Комсомольського району м.Херсона 
щодо підведення підсумків роботи у сфері цивільного захисту у 2012 році
та визначення основних завдань у зазначеній сфері на 2013 рік
 
м. Херсон                                                                                   31 січня 2013 року
 
Головував: Третяк Л.Я. - начальник цивільного захисту, голова Комсомольської районної у м.Херсоні ради.
Доповідачі:
Кравченко Ю.П. - заступник голови районної ради, голова районної комісії з питань ТЕБ і НС;
Назаренко Л.П.  - заступник голови районної ради, голова районної евакуаційної комісії;
Фомін Є.М. – начальник протипожежної (оперативно-рятувальної) спеціалізованої служби цивільного захисту – начальник ДПРЧ-14 ТУ МНС України в Херсонській області;
Войченко М.В. – начальник Комсомольського РВ м.Херсона Управління держтехногенбезпеки у Херсонській області;
Альошин О.М. – старший дільничний інспектор Комсомольського РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області;
Ремига Л.Т. – начальник спеціалізованої медичної служби ЦЗ, головний лікар КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О.Тропіних»;
Мельник Л.О. - представник Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України по Комсомольському району м.Херсона;
Калушин В.М. – майстер виробничого навчання навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області;
Тегін В.С. – завідувач сектора цивільного захисту у Комсомольському районі  управління з питань НС та ЦЗН м.Херсона міської ради. 
Присутні: керівний склад цивільного захисту підприємств, установ і організацій Комсомольського району м.Херсона. 
 
ВИРІШИЛИ:
 
1. Органам управління і силам цивільного захисту Комсомольського району м. Херсона:
1.1. Бути готовими взяти участь у командно-штабному навчанні з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (з повним розгортанням і проведенням тактичних навчань зведених загонів з ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків і гасіння великих пожеж Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС України).
                                    Термін – липень 2013 року
1.2. Сприяти  проведенню реконструкції системи централізованого оповіщення населення відповідно до Закону України "Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013-2017 роки".
                                      Термін – постійно
1.3. Прийняти участь у семінарі з керівниками хімічно небезпечних об’єктів стосовно організації та планування заходів щодо захисту населення і персоналу у випадку виникнення аварії з викидом небезпечних хімічних речовин.
                                    Термін – жовтень 2013 року
 
2. Виконкому Комсомольської районної у місті Херсоні ради, сектору цивільного захисту у Комсомольському районі управляння з питань НС та ЦЗН м. Херсона міської ради  ради:  
2.1. Разом з ТОВ «Херсонхолод» вточнити перелік підприємств, розташованих у зоні можливого хімічного забруднення та взяти під контроль забезпечення їх приладами хімічної розвідки, персоналу та населення – засобами хімічного захисту відповідно до нормативної потреби.
                                    Термін – лютий 2013 року
2.2. Взяти під контроль проведення у 2013 році штабного об’єктового тренування ТОВ «Херсонхолод».
                                    Термін – лютий 2013 року
2.3. Сприяти прийняттю місцевої програми щодо виконання заходів Загальнодержавної цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013-2017 роки.
                                    Термін  – до 01 квітня 2013 року
2.4. Забезпечити оперативне реагування у разі порушення нормальних умов життєдіяльності населення та функціонування об’єктів життєзабезпечення, не допустити зниження рівня готовності органів управління та сил цивільного захисту під час проведення реорганізаційних заходів.
                                         Термін – протягом року
2.5. Розглянути на найближчому черговому засіданні комісії з питань ТЕБ і НС питання щодо визначення форм власності (балансового обліку) захисних споруд цивільного захисту, приведення їх у готовність до використання за призначенням та обов’язкового проведення  технічної інвентаризації у 2013 році.
                                    Термін – до 15 квітня 2013 року
2.6. Взяти під контроль використання захисних споруд цивільного захисту для господарських, культурних та побутових потреб, а також подальшого утримання споруд  у разі ліквідації підприємства.
                                      Термін – постійно
2.7. Сприяти розробленню розділів інженерно-технічних заходів цивільного захисту на мирний час та особливий період у генеральному плані м. Херсона та схемах планування території.
                                    Термін – грудень 2013 року

3. Підприємствам, установам і організаціям Комсомольського району м.Херсона (незалежно від форм власності і підпорядкування), Комишанській селищній раді:
3.1. Забезпечити укладання договорів на постійне та обов’язкове обслуговування державними аварійно-рятувальними службами  потенційно-небезпечних  об’єктів.
                                    Термін  – до 25 увітня 2013 року
3.2. Розробити та в установленому порядку затвердити програми проведення у 2013 році технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, сприяти їх фінансуванню.
                                    Термін – до 01 березня 2013 року
3.3. При перерозподілу залишків коштів 2012 року на початок 2013 року, розглянути можливість виділення коштів на закупівлю для державних пожежно-рятувальних частин району паливно-мастильних матеріалів та необхідного обладнання, які будуть використовуватись для потреб району, селищної ради.
                                    Термін  – до 01 березня 2013 року
3.4. Забезпечити створення і функціонування сезонних рятувальних постів на водних об’єктах до початку та у період оздоровчої кампанії 2013 року.
                                    Термін -  березень-серпень 2013 року
3.5. Забезпечити створення і функціонування  підрозділів  місцевої  пожежної охорони відповідно розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25 березня 2011 року № 162 «Про організацію роботи щодо створення в області місцевих пожежних команд», від 01 червня 2012 року № 400 "Про внесення змін до графіка створення в області місцевих пожежних команд".
                                    Термін – згідно графіку
3.6. Створити матеріальний та фінансовий резерв для виконання завдань ліквідації прогнозованих надзвичайних ситуацій та їх наслідків, у відповідності з вимогами постанов Кабінету Міністрів України  від 29 березня 2001 р. № 308, від 29 березня 2002 р. № 415.
                                    Термін – квітень 2013 року
 
4. Комсомольському РВ м.Херсона Управління Держтехногенбезпеки у Херсонській області:
4.1. Забезпечити ефективний нагляд та контроль за створенням і функціонуванням сезонних рятувальних постів на воді до початку та у період оздоровчої кампанії 2013 року, згідно визначених встановленим порядком зон відпочинку.
                                        Термін -  березень-серпень 2013 року
4.2. Забезпечити якісний нагляд у сфері пожежної та техногенної безпеки в закладах освіти, оздоровчих закладах, на об’єктах з масовим перебуванням людей, підвищеної небезпеки та потенційно-небезпечних об’єктах.
                                      Термін – згідно графіку
4.3. Забезпечити контроль за станом пожежної та техногенної безпеки в період збирання врожаю зернових та на зернозберігаючих і зернопереробних підприємствах.
                                    Термін – квітень - серпень 2013 року
4.4. Забезпечити належний протипожежний стан об’єктів з постійним або тимчасовим перебуванням дітей (зокрема не допустити обслуговування печей на твердому паливі, вентиляційних та димових каналів організаціями, які не отримали ліцензії на виконання такої роботи).
                                    Термін – постійно
4.5. Разом з ДПРЧ-14 Територіального управління МНС у області, Комсомольським РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області, обласним управлінням лісомисливського господарства, Державною екологічною інспекцією області,  Херсондержрибоохороною розробити алгоритм заходів для профілактики пожеж в екосистемах, закріпити відповідальних та забезпечити їх виконання.
                                      Термін – березень 2013 року
 
5.  Комсомольському РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області для  профілактики пожеж в екосистемах у пожежонебезпечний період максимально залучити наряди міліції, дільничних інспекторів міліції, працівників «зеленого патруля» до відпрацювання населених пунктів, які межують з лісонасадженнями, дачних кооперативів та місць відпочинку людей у лісопарковій зоні.
                                      Термін -  квітень-вересень 2013 року
 
6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на сектор цивільного захисту у Комсомольському районі управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення м.Херсона міської ради.
 
  
Заступник голови Комсомольської 
районної у м.Херсоні ради                                                               Ю.П.Кравченко

Просмотров: 930 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл