GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Пятница, 26 Апр 2024, 07:06
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Главная » 2011 » Июль » 31 » Визначено план робіт
21:53
Визначено план робіт
   Шляхи вирішення проблеми, що склалася внаслідок швидкого значного осідання ґрунту в підвалі будинку по вул. Р. Люксембург, 26, обговорювалися під час зустрічі міського голови з мешканцями цього будинку.
   Панельна багатоповерхівка побудована у 1985 році. Фундамент будинку - пальовий, стрічковий, збудований на ґрунті, що належить до ІІ типу, в якого є здатність до значного осідання внаслідок систематичного замочування.

   Після осідання ґрунту в підвалі власник житлового будинку – ОСББ «Луч» замовило у ВАТ «Херсон-Діпромісто» технічний висновок. Відповідно до нього, вартість ремонтно-відновлювальних робіт становитиме 1 млн. 097 тис. 768 грн., з яких понад половини коштів необхідно на посилення залізобетонних конструкцій фундаменту житлового будинку.
За висновками фахівців, ремонтно-відновлювальні роботи необхідно проводити поетапно:
1. Виконання інженерно-геологічної зйомки, що надасть можливість уточнення ґрунтових вимог для уникнення повторних та передбачення можливих аварійних ситуації з іншими житловими будинками даного району в майбутньому. Зйомка на сьогодні вже виконана КП «Геополіс».
2. Виконання робіт з вертикального планування прибудинкової території в межах вулиць Р.Люксембург, Фрітаун, Цюрупинської, що надасть можливість організувати роботу поверхневого водовідведення атмосферних опадів з прибудинкової території та недопущення попадання води до підвалу житлового будинку (орієнтовна вартість робіт, враховуючи асфальтування – 638 тис. грн.).
3. Виконання проектно-кошторисної документації.
4. Посилення конструкції сталевими балками кріплення існуючих паль, ростверків. Посилення фундаменту монолітними залізобетонними обіймицями. Встановлення залізобетонних буронабивних паль діаметром 630 мм із використанням переносного устаткування ударно-канатного буріння.
   ОСББ "Луч" встановлено контрольні «маяки» на деформованих частинах будівельної конструкції, стан яких регулярно контролюється управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення м.Херсона міської ради та виконкомом комсомольської районної у м.Херсоні ради. На даний час стан маяків свідчать про відсутність подальшого просідання ґрунту та деформації фундаментів житлового будинку.
   «Незважаючи на те, що будинок по вул. Р.Люксембург, 26 не належить до комунальної власності та, згідно з чинним законодавством, роботи з його ремонту не можуть фінансуватися з міського бюджету, ми зробимо все можливе, аби допомогти мешканцям цього будинку», - зазначив В.Сальдо.
   За його дорученням будуть проведені роботи по підняттю асфальтного покриття внутрішньобудинкових проїздів для запобігання накопиченню біля будинку поверхневих вод і потрапляння їх у ґрунт під будинком. Міський голова також звертатиметься до Міністерства надзвичайних ситуацій України з проханням визнати аварійну ситуацію в будинку по вул. Р. Люксембург, 26 надзвичайною ситуацією регіонального характеру, що дозволить отримати кошти на ліквідацію аварійної ситуації з резервного фонду МНС України.
Просмотров: 794 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл