GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Пятница, 26 Апр 2024, 18:32
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Март 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Главная » 2015 » Март » 25 » У Херсоні плану немає?
23:56
У Херсоні плану немає?

Завершується перший квартал 2015 року, але і досі міськім головою не затверджений План основних заходів Херсонської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на 2015 рік (до речі, сама міська ланка також не створена).
Як правило, такі плани затверджуються наприкінці попереднього або на початку поточного року.
Наприклад, в Києві такий план затверджений 31 грудня, в Чернігові - 11 грудня, в Житомирі - 17 грудня 2014 року.
У перших числах січня 2015 року такі плани з'явилися у Львові, в Харкові, в Хмельницькому... І так далі. Як то кажуть, Гугль в допомогу.
Підлеглі Миколаєнка можуть спробувати виправдатися тим, що досі не затверджений обласний план. 
З таким же успіхом підлеглі Путілова можуть усі звалити на Яценюка. Адже річного плану в масштабах країни теж немає. Проект документу "загубився" в процесі узгодження, і усю процедуру керівництву ДСНС і МВС довелося починати спочатку.
А як же Київ, Чернігів, Житомир, Львів, Харків, Хмельницькій та інші?
Відповідаю. Все дуже просто. У перерахованих містах організацією заходів цивільного захисту займаються грамотні фахівці.
Дійсно, проект постанови КМУ
 "Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту на 2015 рік" знаходився у відкритому доступі з листопада минулого року. 
Що ще треба для того, щоб грамотно спланувати заходи на місцевому рівні? Нічого. Зовсім нічого, окрім голови і персонального комп'ютера. До речі, недоліку персональних комп'ютерів у відділі цивільного захисту Херсонської міської ради немає.
Є план - є планомірна робота. 
Керівництво КП "Гарантія" знає, що наприкінці квітня відбудеться перевірка готовності пляжів, оздоровчих закладів та інших місць масового відпочинку людей на водних об’єктах, тому завчасно, ще у березні, замовляє водолазне обстеження акваторії, підбирає і направляє на навчання матросів-рятувальників, обладнує рятувальний пост і медичний пункт, виконує інші заходи, щоб вчасно і без проблем оформити паспорт пляжу. 
Керівник дитячого садочку завчасно, а не в останню міть готує Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності, і тому подібне.
Керівники підприємств, установ, організацій знають, в якому місяці небажано планувати відпустку посадовій особі з питань цивільного захисту.
Захисні споруди готуються і перевіряються, формування і служби цивільного захисту поетапно доукомплектовуються і планово проводять свої тренування, терористи і агресори усвідомлюють безперспективність своїх намірів. 
Перший заступник міського голови і начальник відділу цивільного захисту отримують свої премії заслужено. Гармонія.
Тепер припустимо, що у в квітні розпорядженням КМУ, а в травні розпорядженням голови Херсонської ОДА приймаються відповідні плани. Вірогідність 99,9 відсотків, що поправляти ні чого не припаде.
А раптом? Не біда. У червні готується розпорядження "Про внесення змін та доповнень" і продовжуємо спокійно і планомірно працювати.
Може, я для когось Америку відкрив? 
Не знаю, як щодо Америки, але очі керівництву ГУ ДСНС в Херсонській області відкрити спробую.
Шановний Сергію Михайловичу! Ваш лист про заохочення керівництва окремих підприємств, установ і організацій за підсумками 2014 року херсонським міським головою Миколаєнко проігноровано. Підсумки не підведені, ні хто не заохочений, ні хто не покараний. Ось такі у Вас помічники в обласному центрі.

 

Володимир Тегін

 

Просмотров: 790 | Добавил: tegin7460
Херсонский ТОП Украинский портАл