GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Среда, 24 Апр 2024, 06:36
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Апрель 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Главная » 2011 » Апрель » 23 » Тактико-спеціальні тренування на станції Херсон Одеської залізниці
10:33
Тактико-спеціальні тренування на станції Херсон Одеської залізниці

21 квітня у Херсоні відбулися спільні тактико-спеціальні тренування підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту УМНС в Херсонській області, Херсонського загону воєнізованої охорони Одеської залізниці та Херсонської обласної комунально-аварійної служби.

Тема навчань передбачала ліквідацію надзвичайної ситуації на залізничному транспорті. За тактичним задумом спершу на 45 кілометрі Східного парку залізничної станції Херсон маневровий тепловоз з двома цистернами бензину зіткнувся з напіввагоном, що віз гумові вироби. У результаті зіткнення одна з цистерн тріснула і бензин почав виливатися на землю. Як тільки пальне загорілося, вогонь перекинувся на гумові вироби. До місця події прибув пожежний поїзд станції Херсон Одеської залізниці, оперативна група управління МНС, пожежно-рятувальні підрозділи Херсонського міського гарнізону, ХОКАРС.Розгортається штаб з ліквідації аварії, організовується збір і узагальнення даних в районі аварії, організовується взаємодія між аварійно-рятувальними службами відомств і починається гасіння пожежі та захист вагонів на шляхах можливого розповсюдження вогню.

Особовий склад екіпірований тепловідбивними костюмами, апаратами на стисненому повітрі. По завершенню ліквідації пожежі виконуються дії по герметизації вагона з бензином, щоб припинити витік пального. При цьому ситуація знаходиться під контролем, щоб не допустити повторного займання.

У тренуваннях брали участь три відділення на автоцистернах, аварійно-рятувальний автомобіль, автотранспорт ХОКАРС і оперативно-координаційного центру, 30-ти метрова автодрабина, пожежний поїзд. Останній подавав на гасіння розлитого бензину два ГТМ-600 та ствол «А» на охолодження розгерметизованої цистерни. 

А два відділення СДПЧ-1 з навітряної сторони від місця розливу пального подавали піну  через гребінку авто драбини і гасили напіввагон з гумовими виробами.

Коли цю надзвичайну ситуацію було ліквідовано керівник навчання – начальник відділу оперативного реагування УМНС полковник служби цивільного захисту Шишкін Ігор Германович оголошує другу ввідну: під колеса тепловоза потрапив автомобіль, в якому знаходиться водій. Цього разу до виконання поставленого завдання - по вилученню потерпілого з салону – приступають працівники аварійно-рятувального загону спецпризначення УМНС області та успішно виконують його.

І після напружених, але злагоджених і динамічних дій оголошено загальний відбій тренуванню. Перший заступник начальника УМНС В.В.Шулюк, заступник начальника УМНС С.М.Чорний та керівник навчань І.Г.Шишкін підбили підсумки тренувань і виставили оцінку «добре».

  Відділ взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю при УМНС в Херсонській області

 

Просмотров: 1029 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл