GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Четверг, 25 Апр 2024, 08:30
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Март 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Главная » 2012 » Март » 1 » Смертельний випадок
19:34
Смертельний випадок

   Територіальним управлінням Держгірпромнагляду розпочато технічне розслідування смертельного нещасного випадку, що стався у ніч з 27 на 28 лютого у літній кухні приватного помешкання Східного мікрорайону Херсона. Тіло постраждалого квартиронаймача, 1958 року народження, виявив вранці 28 лютого син господаря будинку.

   У приміщенні, де мешкав загиблий встановлено газовий котел та газплиту.

   За попередніми висновками інспекторів теруправління Держгірпромнагляду,висота приміщення не відповідає Правилам безпеки систем газопостачання України, державним будівельним нормам та проекту систем газопостачання. При цьому у будівлі відсутня припливно-витяжна вентиляція, мають місце грубі порушення в конструкції димової труби при наявності позитивного акту перевірки димовентканалів, виданого працівником ТОВ «Облгазстрой».

   Встановлено також факт самовільної заміни газового котла з грубими порушеннями правил безпеки систем газопостачання України.

   Як з'ясувалося на початковій стадії розслідування, постраждалий увечері 27 лютого поставив на горизонтальну частину з'єднувального патрубка котла і димової труби своє взуття. Під його вагою слабка конструкція розпалася і продукти згоряння потрапляли безпосередньо до приміщення.

   Остаточні обставини та причини нещасного випадку встановить комісія з технічного розслідування теруправління Держгірпромнагляду у Херсонській області.


 

   Беручи до уваги погіршення погодних умов в Україні, та зріст кількості нещасних випадків під час використання газу у побуті,пропонуємо зобов'язати власників житлових будинків, а також житлово-комунальніпідприємства та організації міста вжити невідкладних заходів щодо безпекижиттєдіяльності населенні та приділити особливу увагу:

- посиленню контролю за своєчасністю та повнотою проведення технічного обслуговуваннявнутрішньобудинкових систем газопостачання, і проведення додатковихінструктажів абонентів з безпечного користування газом;

-  системам поквартирного опалення багатоквартирнихжитлових будинків;

- проведеннювласниками житлових будинків оглядів оголовків димоходів та вжиття заходів щодозапобігання їх обмерзання та закупорці;

- попередженню використання абонентами газових плит для обігріву приміщень.

 

 http://dgpn.ks.ua/

Просмотров: 674 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл