GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Среда, 24 Апр 2024, 23:30
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Май 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Главная » 2010 » Май » 6 » Решения комиссии по вопросам ТЕБ и ЧС
18:23
Решения комиссии по вопросам ТЕБ и ЧС

ВИТЯГ З ПРОТОКОЛУ № 7

зхасідання постійної комісії з питань ТЕБ та НС Комсомольського району м. Херсона

28 квітня 2010 року м.Херсон

ГОЛОВУВАВ:

Тегін В.С. –

перший заступник голови комісії з питань ТЕБ та НС, завідувач сектора цивільного захисту у Комсомольському районі.

СЕКРЕТАР КОМІСІЇ:

Найдьонова О.А. –

головний спеціаліст сектора цивільного захисту у Комсомольському районі

ПРИСУТНІ:

Члени районної комісії з питань ТЕБ та НС (за списком).

ЗАПРОШЕНІ:

Пшик О.В. - ст. інженер відділу нормативно-технічної роботи ХМУ ГУ

МНС України в Херсонській області

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

<!--[if !supportLists]-->1. <!--[endif]-->Про виконання заходів з питань санітарно-епідемічної безпеки у весняно-літній період.

<!--[if !supportLists]-->2. <!--[endif]-->Про стан протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості.

<!--[if !supportLists]-->3. <!--[endif]-->Про безпечне використання газу в побуті.

З першого питання порядку денного:

"Про виконання заходів з питань санітарно-епідемічної безпеки

у весняно-літній період"

 

ВИРІШИЛИ:

<!--[if !supportLists]-->1. <!--[endif]-->Визнати ситуацію щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції напруженою.

<!--[if !supportLists]-->2. <!--[endif]-->Відділу економічного розвитку та ринкових відносин виконкому (Великих Л.В.), Комсомольському РВ ХМВ УМВС України в Херсонській області (Гладкий В.І.) продовжити роботу по вживанню заходів щодо ліквідації незаконної торгівлі по вул. Димитрова, Суворова, Комунарів, Шенгелія, Комкова та інших.

<!--[if !supportLists]-->3. <!--[endif]-->Директорам ринків району заборонити реалізацію продуктів, які швидко псуються (молочної продукції, кондитерських, ковбасних та рибних виробів) без холодильного обладнання та без документів, що підтверджують якість та безпеку.

<!--[if !supportLists]-->4. <!--[endif]-->Рекомендувати директору МКП "ВУВКГ м. Херсона (Козаков І.В.), голові Комишанської селищної ради (Фатеєв О.Б.):

<!--[if !supportLists]-->4.1. <!--[endif]-->Вжити невідкладних заходів щодо недопущення відключення водопостачання та забезпечити безперебійну подачу питної води до населення, об’єктів торгівлі, об’єктів громадського харчування, організованих колективів, дошкільних дитячих та навчальних закладів.

<!--[if !supportLists]-->4.2. <!--[endif]-->До 01.09.2010 р. привести у відповідність з санітарними нормами та підтримувати у належному санітарному стані очисні споруди та мережі каналізаційних стоків з метою попередження забруднення ними річок та ґрунту.

<!--[if !supportLists]-->5. <!--[endif]-->Відділу житлово-комунального господарства та благоустрою виконкому (Коротченко Т.О.):

<!--[if !supportLists]-->5.1. <!--[endif]-->Домогтися від комунальних підприємств дотримання санітарних норм по збиранню та транспортуванню твердих побутових відходів.

<!--[if !supportLists]-->5.2. <!--[endif]-->До 16.05.2010 р. забезпечити ліквідацію стихійних звалищ, провести необхідні заходи щодо покращення благоустрою та належного санітарного стану території району.

<!--[if !supportLists]-->6. <!--[endif]-->Рекомендувати начальнику управління освіти Херсонської міської ради (Ніконов Ю.М.) до 01.09.2010 р. вжити усіх необхідних заходів по забезпеченню шкіл та дитячих дошкільних закладів достатньою кількістю технологічного обладнання, електроводонагрівачів, проведення ремонту внутрішніх водопровідно-каналізаційних мереж та приміщень.

<!--[if !supportLists]-->7. <!--[endif]-->Головному лікарю КЗ "Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних: (Ремига Л.Т.):

<!--[if !supportLists]-->7.1 <!--[endif]-->Звернути увагу на зріст захворюваності на гострі кишкові інфекції, особливо у дітей до першого року життя та посилити контроль за проведенням первинних протиепідемічних заходів.

<!--[if !supportLists]-->7.2 <!--[endif]-->Приділити значну увагу підготовці майбутніх матерів при жіночих консультаціях щодо профілактики гострих кишкових захворювань у новонароджених, догляду та вигодуванню немовлят.

<!--[if !supportLists]-->7.3 <!--[endif]-->Забезпечити суворий та дійовий нагляд за дотриманням санітарно-епідемічного режиму у відділеннях, поліклініках та жіночих консультаціях лікарні.

<!--[if !supportLists]-->7.4 <!--[endif]-->В епідсезон з 1 червня по 1 жовтня 2010 року, 100% хворих на гострі кишкові інфекції направляти до інфекційної лікарні для обстеження на холеру.

<!--[if !supportLists]-->8. <!--[endif]-->Керівникам підприємств, які мають відомче житло, головам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів, органів самоорганізації населення Комсомольського району в епідсезон з 01.06.2010 по 01.10.2010:

<!--[if !supportLists]-->8.1. <!--[endif]-->Щоденно доповідати у відділ житлово-комунального господарства та благоустрою виконкому (Коротченко Т.О.) про стан санітарно-епідеміологічної обстановки, своєчасність вивозу сміття.

<!--[if !supportLists]-->8.2. <!--[endif]-->Всіма доступними способами проводити інформування населення з питань профілактики інфекційних захворювань.

З другого питання порядку денного:

"Про стан протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості "

ВИРІШИЛИ:

<!--[if !supportLists]-->1. <!--[endif]-->Керівникам житлових організацій району, керівникам підприємств, які мають відомче житло, головам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів, голові Комишанської селищної ради:

<!--[if !supportLists]-->1.2. <!--[endif]-->Розробити заходи щодо усунення недоліків протипожежного стану, виявлених під час перевірок та тримати під особистим контролем хід усунення недоліків.

<!--[if !supportLists]-->1.3. <!--[endif]-->Укласти договори з організаціями, які мають відповідні ліцензії на виконання протипожежних робіт , а також надання графіків з конкретними термінами по приведенню в працездатний стан цих систем.

<!--[if !supportLists]-->2. <!--[endif]--> Відділу житлово-комунального господарства та благоустрою виконкому (Коротченко Т.О.) спільно з сектором цивільного захисту у Комсомольському районі (Тегін В.С.) забезпечити контроль за організацією робіт по усуненню недоліків протипожежного стану.

З третього питання порядку денного:

"Про безпечне використання газу в побуті"

ВИРІШИЛИ:

1. Завідувачу відділу житлово-комунального господарства та благоустрою виконкому (Коротченко Т.О.):

<!--[if !supportLists]-->1.1. <!--[endif]-->До 20.05.2010 р. організувати наради з керівниками житлових організацій, керівниками підприємств, які мають відомче житло, головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), органів самоорганізації населення Комсомольського району, де зобов'язати їх забезпечити утримання газових приладів, внутрішніх газопроводів, димових та вентиляційних каналів, інженерних вводів і випусків у належному технічному стані, проведення відповідної роботи серед населення, рекомендувати встановити в багатоквартирних будинках сигналізатори загазованості з виводом на колективну попереджувальну сигналізацію (ДБН В.2.5.-20-2001).

<!--[if !supportLists]-->1.2. <!--[endif]-->До 20.07.2010 р. перевірити відомче житло, ОСББ та ЖБК стосовно укладання договорів зі спеціалізованими організаціями щодо проведення робіт з технічного обслуговування димових і вентиляційних каналів, наявності актів чергової перевірки та очистки.

<!--[if !supportLists]-->2. <!--[endif]-->Керівникам підприємств, які мають відомче житло, головам правлінь ОСББ та ЖБК спільно з ВАТ "Херсонгаз”:

<!--[if !supportLists]-->2.1. <!--[endif]-->До 24.07.2010 р. розглянути питання щодо заміни внутришньобудинкового газового обладнання з вичерпаним терміном експлуатації та того, що знаходиться в незадовільному стані.

<!--[if !supportLists]-->2.2. <!--[endif]-->До 25.05.2010 р. організувати проведення додаткових перевірок систем газопостачання житлових будинків, де не працює централізоване опалення для виявлення самовільних втручань.

3. Головам органів самоорганізації населення, за допомогою ініціативних громадян, інформувати населення про небезпеку самовільного встановлення систем газового опалення та колонок різного типу, необхідність своєчасного прочищення димоходів.

Перший заступник голови комісії В.С.Тегін

Секретар комісії О.А.Найдьонова

Категория: Решения комиссии по вопросам ТЭБ и ЧС Комсомольского района г. Херсона | Просмотров: 1468 | Добавил: tegin | Теги: санитарно, бытовой газ, безопасность, многоэтажки
Херсонский ТОП Украинский портАл