GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Пятница, 29 Мар 2024, 13:31
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Главная » 2013 » Январь » 25 » Про заходи щодо забезпечення життєдіяльності району в період погіршення погодних умов
12:23
Про заходи щодо забезпечення життєдіяльності району в період погіршення погодних умов

ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова Комсомольської районної
у місті Херсоні ради
                                      Л.Я.Третяк
 « 25 »    січня       2013  року


ПРОТОКОЛ №  2
засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки
і надзвичайних ситуацій Комсомольського району м. Херсона

25 січня 2013 р.                                                         м.Херсон

ГОЛОВУВАВ:
Тегін В.С. –           перший заступник голови комісії, завідувач сектора цивільного захисту у Комсомольському районі управління з питань НС та ЦЗН м.Херсона міської ради

СЕКРЕТАР КОМІСІЇ:
Найдьонова О.А.  –    секретар комісії, головний спеціаліст сектора цивільного захисту у Комсомольському районі управління з питань НС та ЦЗН м.Херсона міської ради
ПРИСУТНІ:
Члени комісії з питань ТЕБ і НС (за списком).

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:
«Про заходи щодо забезпечення життєдіяльності району
в період погіршення  погодних умов»
СЛУХАЛИ:

Тегіна В.С. -      першого заступника голови комісії, завідувача сектора цивільного захисту у Комсомольському районі.

    Про необхідність  виконання термінових заходів щодо забезпечення життєдіяльності району в період погіршення погодних умов.
    Від Херсонського обласного центру з гідрометеорології отримане штормове попередження:
    У зв’язку з переміщенням циклону з південного заходу 25-27 січня 2013 року по  Херсонській області та по м. Херсону очікуються складні погодні умови:
25 січня вдень сильний сніг, мокрий сніг, на півдні області з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини, ожеледиця, вітер північно-східний 15-20 м/с, місцями пориви 25-30 м/с.
26 січня  хуртовини, місцями сильні хуртовини, ожеледиця, пориви вітру 15-20 м/с, місцями 25-30 м/с.
27 січня  хуртовини, ожеледиця, пориви вітру 15-20 м/с.    
Запропонував у зв’язку з прогнозованим погіршенням погодних умов посилити готовність  сил та засобів на об’єктах  житлово-комунального господарства, транспорту та підприємствах. Уточнити списки оповіщення керівного складу.

Начальників служб цивільного захисту району - із пропозиціями про першочергові заходи щодо забезпечення життєдіяльності району в період погіршення погодних умов.

ВИРІШИЛИ:
1.    Визнати ситуацію, яка може скластися у період 25 – 27 січня 2013 року у зв'язку з погіршенням  погодних умов такою,  що потребує  негайного проведення термінових заходів.
2.    Органи управління та сили цивільного захисту, комісію з питань ТЕБ та НС району та комісії з питань НС об'єктів перевести у режим підвищеної готовності, встановити цілодобове чергування керівного складу на період погіршення погодних умов, починаючи з  1200 25.01.2013.
3.    На період погіршення погодних умов створити оперативний штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій: керівником штабу призначити Назаренка Л.П. - заступника голови Комсомольської районної у м.Херсоні ради, до складу штабу включити завідувача відділу з питань життєдіяльності району виконкому Комсомольської районної у м. Херсоні ради Цупікова О.М.; завідувача сектора цивільного захисту у Комсомольському районі Тегіна В.С., керівників житлових організацій району, голів правлінь ОСББ, ЖБК, голів органів самоорганізації населення та керівників підприємств, установ та організацій району.
4.    Керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності:
4.1.    Забезпечити виконання наказу начальника цивільного захисту – голови Комсомольської районної у м.Херсоні ради від 11.01.2013 № 1 «Про забезпечення виконання заходів на випадок снігових заметів, ожеледиці в зимовий період».
4.2.    Забезпечити наявність протиожеледних матеріалів, запасів паливно-мастильних матеріалів та готовність інженерної техніки і працівників для виконання заходів.
4.3.    Уточнити списки оповіщення керівного складу та сил цивільного захисту, бути готовими до ліквідації надзвичайних ситуацій в ночі.
4.4.    Відповідно до погодних умов, створити умови безпечного руху транспорту та пішоходів (згідно з додатком № 1 до розпорядження голови районної у місті ради від 21.11.2012 № 129-р «Про заходи щодо організації безпеки руху транспорту та пішоходів на вулицях району у зимовий період 2012-2013 років»).
5.    Керівникам житлових організацій, головам правлінь ОСББ, ЖБК, відомчого житла, головам органів самоорганізації населення забезпечити безпеку мешканців та прибирання внутрішньо-будинкових територій та під'їзних  шляхів, їх посипання піском.
6.    Службі охорони громадського порядку району - Комсомольському РВ ХМУ УМВС України в Херсонської області (Говорун О.В.) спільно з відділом ДАІ міста Херсона (Бабіч Р.А.) забезпечити громадський порядок на вулицях району, а також евакуацію транспортних засобів, які можуть перешкоджати руху транспорту.
6.    Медичній службі ЦЗ району - КЗ "Херсонська міська клінічна лікарня ім.А. і О.Тропіних" (Ремига Л.Т.) забезпечити своєчасне надання медичної допомоги населенню під час погіршення погодних умов.
7.    Протипожежній (оперативно-рятувальної службі ЦЗ району – 14 ДПРЧ ТУ МНС в Херсонській області (Фомін Є.М.) посилити готовність чергових сил та забезпечити прохідність пожежної техніки під час погіршення погодних умов. Бути готовими до надання допомоги з рятування людей і ліквідації наслідків несприятливих погодних умов.
8.    МКП «Херсонтеплоенерго» (Пепель В.П.) забезпечити безперебійну подачу теплоносія до житлових будинків, закладів охорони здоров'я та освіти, інших об'єктів.
9.    Херсонським міським електричним мережам (Бондар М.П.),  МКП «Херсонміськсвітло» (Ткач О.О.) забезпечити ліквідацію наслідків несприятливих погодних умов негайно, в тому числі у нічний час. Виключити можливість електротравматизму.
10.    Сектору цивільного захисту у Комсомольському районі (Тегін В.С.) забезпечити доведення рішень комісії до виконавців і контроль за виконанням, надавати інформацію про виконання заходів до голови районної ради та міської комісії з питань ТЕБ і НС.

Перший заступник голови комісії                                            В.С.Тегін

Секретар комісії                                                                      О.А.Найдьонова
Категория: Решения комиссии по вопросам ТЭБ и ЧС Комсомольского района г. Херсона | Просмотров: 1116 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл