GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Среда, 24 Апр 2024, 13:41
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Декабрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Главная » 2012 » Декабрь » 3 » Про забезпечення заходів у зв’язку із складними погодними умовами
21:06
Про забезпечення заходів у зв’язку із складними погодними умовами

Н А К А З
начальника цивільного захисту  міста Херсона


"03” грудня 2012 року                             м. Херсон                          №  107


Про забезпечення заходів у зв’язку 
із складними погодними умовами 
 
Від Херсонського обласного центру з гідрометеорології отримано штормове попередження про те, що 03 грудня 2012 року по м. Херсону очікується посилення південно-західного вітру поривами 25 – 30 м/с, який утримається до кінця дня.
З метою оперативного реагування на надзвичайні ситуації та некласифіковані події, пов’язані із складними погодними умовами:
1.    Управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення м. Херсона міської ради (Буба М.С.) ввести в дію План дій органів управління та сил цивільного захисту м. Херсона у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру (розділ – Порядок виконання основних заходів з попередження та ліквідації стихійних лих).
2.    Органи управління, сили та засоби цивільного захисту міста перевести у режим підвищеної готовності. Встановити цілодобове чергування керівного складу та чергових сил.
3.    Комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Дніпровського (Кондратов В.А.), Комсомольського (Кравченко Ю.П.), Суворовського (Соловйов О.М.) районів міста:
3.1.    Організувати роботу комісій щодо виконання заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій пов’язаних із складними погодними умовами.
3.2.    Провести роботу із органами самоорганізації населення, підвідомчими житловими організаціями, підприємствами, установами та організаціями щодо виконання заходів із ліквідації наслідків складних погодних умов.
4.    Антонівській (Семенчев І.І.), Наддніпрянській (Ісакова Г.М.), Зеленівській (Семчишина О.С.), Комишанській (Фатєєв О.Б.) селищним та Степанівській (Ткач Т.М.) сільській радам забезпечити готовність сил та засобів до проведення робіт із ліквідації наслідків складних погодних умов. 
5.    Штабу із координації дій диспетчерських пунктів, розташованих на території міста, та виконкомів районних у місті рад щодо забезпечення безпеки дорожнього руху на вуличній мережі міста в зимовий період 2012/2013 років (Ярошевський В.І.) забезпечити сталу роботу диспетчерських пунктів, задіяних для забезпечення безпеки дорожнього руху на вуличній мережі міста в зимовий період.
6.    Департаменту житлово-комунального господарства міської ради (Марченко І.О.), управлінням міської ради: освіти (Ніконов Ю.М.), охорони здоров’я (Межерицька С.В.), молоді та спорту (Кліментенко Ю.А.), культури                   (Косенко Л.А.) організувати заходи щодо проведення робіт із ліквідації наслідків складних погодних умов на території підвідомчих підприємств, установ та організацій.
7.    Управлінню освіти міської ради (Ніконов Ю.М.) організувати проведення в навчальних закладах міста роз’яснювальної роботи щодо дій під час складних погодних умов.
8.    Станції швидкої медичної допомоги ім. О. Ягофарова м. Херсона (Сінченко С.М.), КЗ "Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних” (Ремига Л.Т.) надавати письмову інформацію про всі випадки травмування людей внаслідок складних погодних умов до управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення м. Херсона міської ради (Буба М.С.) по тел./факсу: 22-62-21. Інформацію надавати щоденно станом на 0800 та 1630 до окремого розпорядження.
9.    МКП "Херсонміськсвітло” (Ткач О.О.), Херсонським міським електричним мережам (Бондар М.П.):
9.1.    Терміново провести відключення ділянок електричних мереж, які пошкоджено внаслідок складних погодних умов і загрожують життю та здоров’ю людей.
9.2.    Відновити пошкоджені електричні мережі.
9.3.    Забезпечити готовність об‘єктів енергетики міста до роботи під час складних погодних умов.
10.    Департаменту житлово-комунального господарства міської ради (Марченко І.О.) забезпечити:
-    безпеку людей на зупинках транспорту загального користування;
-    безперебійну роботу МКП "Херсонелектротранс” (Мосін М.С.) та фірм-перевізників під час складних погодних умов;
-    наявність одиниць транспорту загального користування на маршрутах міста відповідно до встановлених норм.
11.    Відділенню ДАІ Херсонського міського управління УМВС України в Херсонській області (Бабич Р.А.):
11.1.    Обмежити рух транспорту при проведенні аварійно-рятувальних робіт на автошляхах міста.
11.2.    Спільно з управлінням транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку департаменту житлово-комунального господарства міської ради (Нікітєнков В.І.) забезпечити безпечний рух транспорту на автошляхах міста під час погіршення погодних умов.
11.3.    Вживати заходів щодо ліквідації транспортних заторів на автошляхах міста.
   Управлінню охорони здоров’я міської ради (Межерицька С.В.):
12.1.    Забезпечити готовність сил та засобів медичних установ, особливо ланок швидкої допомоги до дій за призначенням під час складних погодних умов.
12.2.    Організувати приведення у готовність автономних джерел електроживлення в лікувальних закладах міста на випадок порушення електропостачання.
12.    Спеціалізованій інспекції з контролю за благоустроєм та санітарним станом м. Херсона департаменту житлово-комунального господарства міської ради (Саригін О.О.) організувати проведення перевірок щодо утримання в належному санітарному стані територій прилеглих до підприємств, установ та організацій відповідно до Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку в межах Херсонської територіальної громади. При виявленні порушень надавати приписи керівникам.
13.    МКП "Херсонтеплоенерго” (Пепель В.П.), ПП "Херсонтеплогенерація” (Ігнатов М.Д.), ПАТ "Херсонська ТЕЦ” (Педченко Б.А.), МКП "ВУВКГ                    м. Херсона” (Козаков І.В.), ПАТ "Херсонгаз” (Зангієв А.Г.):
-    забезпечити роботу диспетчерських та аварійних служб в умовах погіршення метеоситуації та перевірити наявність матеріальних запасів для проведення аварійно-відновних робіт;
-    буди готовими до залучення додаткових сил і засобів;
-    забезпечити належні водопостачання, параметри температури теплоносія та тиску газу.
14.    Управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення м.Херсона міської ради (Буба М.С.) забезпечити взаємодію між підприємствами, установами і організаціями з питань проведення заходів зазначених у даному наказі.
15.    Управлінню громадських зв’язків міської ради (Сазонова Т.В.) забезпечити висвітлення інформації про обстановку в місті у засобах масової інформації.
16.    Керівникам підприємств, установ та організацій, відповідальним за виконання заходів зазначених в даному наказі:
17.1.    Про проведену роботу письмово поінформувати міську комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій через секретаріат комісії (вул. Фрунзе, 2 каб. №№ 16,18, тел./факс 22-62-21)                            до 11 години 04 грудня 2012 року.
17.2.    У разі виникнення надзвичайних ситуацій негайно повідомляти центральну диспетчерську службу «1580» управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення м. Херсона міської ради                (тел.:15-80, 26-18-35) і «Гарячу лінію» міського голови (тел.: 49-33-40).
17.    Контроль за виконанням даного наказу покласти на голову міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, першого заступника міського голови Котенкова В.М. 


Т.в.о. начальника цивільного захисту 
м. Херсона, міського голови,
секретар міської ради                                    З.Я. Бережна
Просмотров: 885 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл