GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Пятница, 29 Мар 2024, 09:45
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Главная » 2010 » Март » 30 » Решения комиссии ТЭБ и ЧС. Протокол №5 от 30 марта 2010 г.
20:08
Решения комиссии ТЭБ и ЧС. Протокол №5 от 30 марта 2010 г.

На снимке: аварийный коллектор по ул. Буденова - Николаевское шоссе

ПРОТОКОЛ № 5

30 березня 2010 року м.Херсон

ГОЛОВУВАВ:

Тегін В.С. –

перший заступник голови комісії з питань ТЕБ та НС, завідувач сектора цивільного захисту у Комсомольському районі.

СЕКРЕТАР КОМІСІЇ:

Найдьонова О.А. –

головний спеціаліст сектора цивільного захисту у Комсомольському районі.

ПРИСУТНІ:

Члени районної комісії з питань ТЕБ та НС (за списком).

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про порядок створення і використання об’єктових матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків.

2. Про влаштування на потенційно-небезпечних об’єктах та об’єктах підвищеної небезпеки, хімічно-небезпечних об’єктах систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.

З першого питання порядку денного:

«Про порядок створення і використання об’єктових матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків»

СЛУХАЛИ:

Тегіна В.С.

першого заступника голови комісії з питань ТЕБ та НС, завідувача сектора цивільного захисту у Комсомольському районі.

Згідно Постанови КМУ від 29.03.2001р. № 308 "Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуації техногенного та природного характеру та їх наслідків", Правил техногенної безпеки у сфері цивільного захисту на підприємствах в організаціях, установах та на небезпечних територіях, затверджених наказом МНС України та у СЗН від НЧК від 15.08.2007р. № 557 та зареєстрованого МНС України 3.09.2007р. за № 1006/14273, створення, збереження і раціональне використання матеріальних ресурсів, необхідних для запобігання НС, повинно здійснюватися за результатами прогнозу небезпеки, що може виникнути у разі аварії (НС) на ПНО або ОПН або на небезпечних територіях.

Резерви повинні створюватися, виходячи з максимальної гіпотетичної (прогнозованої) ситуації, характерної для конкретної території, галузі, об'єкта, а також передбаченого обсягу робіт з ліквідації її наслідків.

Матеріальні цінності, що поставляються до резерву, повинні мати сертифікат відповідності на весь нормативний термін їх зберігання.

Створення, утримання та поповнення резервів об'єктового рівня здійснюється за рахунок власних коштів підприємств.

Резерви розміщуються на складах і базах підприємств за рішенням керівників підприємств з урахуванням їх оперативної доставки до можливих зон НС.

Накопичення резервів здійснюється за встановленими нормами та відповідно до річних графіків, затверджених керівниками підприємств.

Поповнення резервів, які були використані під час ліквідації НС, здійснюється за рахунок власних коштів підприємств.

Відповідальність за створення та накопичення резервів, контроль за їх наявністю, станом та використанням покладається на керівників підприємств.

Але окремі керівники матеріальний резерв не створили, а на деяких об’єктах номенклатура та перелік матеріальних резервів не відповідає прогнозу небезпеки.

ВИРІШИЛИ:

1. Керівникам об’єктів господарювання Комсомольського району:

1.1.     Вивчити вимоги Постанови КМУ від 29.03.2001р. № 308 "Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуації техногенного та природного характеру та їх наслідків"

1.2. Визначити номенклатуру і обсяги матеріального резерву об'єктового рівня підприємств, погодити їх та надати для затвердження голові комісії з питань ТЕБ та НС. Термін – до 05.04.2010.

1.3. Затвердити річні графіки накопичення матеріальних резервів, визначити місця їх збереження, порядок використання та відповідальних осіб. Термін – до 05.04.2010.

1.4. Про хід накопичення матеріальних резервів доповідати щоквартально сектору цивільного захисту у Комсомольському районі до 5 числа наступного місяця звітного періоду. Термін – до 5 квітня, до 5 липня, до 5 жовтня 2010 року.

2. Сектору цивільного захисту у Комсомольському районі (Тегін В.С.) узагальнити інформацію щодо накопичення матеріального резерву за район.

 
З другого питання порядку денного:

«Про влаштування на потенційно-небезпечних об’єктах та об’єктах підвищеної небезпеки, хімічно-небезпечних об’єктах систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення»

СЛУХАЛИ:

Тегіна В.С.

першого заступника голови комісії з питань ТЕБ та НС, завідувача сектора цивільного захисту у Комсомольському районі.

На території Комсомольського району м. Херсона розташовано 52 потенційно – небезпечних об’єкта, 3 з яких хімічно небезпечні.

Усі ПНО потребують обладнання відповідними системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення згідно з Правилами улаштування, експлуатації та технічного обслуговування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення, затвердженими наказом МНС України від 15.07.2006р. № 782/12659. В даний час такі системи не впроваджені. Незважаючи на те, що впровадження таких систем потребує певних фінансових витрат, життя і здоров'я людей – безцінні.

ВИРІШИЛИ:

1.         Керівникам потенційно небезпечних об’єктів (ПНО) та об’єктів підвищеної небезпеки (ОПН) Комсомольського району:

1.1. Завершити ідентифікацію, паспортизацію та реєстрацію ПНО (ОПН), розробку планів ліквідації аварійних ситуацій. Термін – 01.06.2010.

1.2. Погодити технічне завдання на розробку проектно-кошторисної документації на влаштування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення (далі – систем).

1.3. Скласти договори на розробку проектно-кошторисної документації на влаштування систем, на проведення монтажних робіт по влаштуванню систем з організаціями, які мають відповідні ліцензії. Термін – 01.06.2010.

1.4. Завершити впровадження систем згідно графіка, затвердженого рішенням комісії з питань ТЕБ та НС Комсомольського району 30 липня 2009 року (протокол № 8). Копії актів введення в експлуатацію систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення надати до Державної інспекції з ЦЗ та ТБ та до сектору цивільного захисту у Комсомольському районі. Термін – до 10.01.2011.

1.5. Укласти договори на здійснення технічного обслуговування систем ліцензованими організаціями. Термін – одночасно з введенням систем в експлуатацію.

 
Перший заступник голови комісії             В.С.Тегін

Секретар комісії                                        О.А.Найдьонова

Протокол выложен в каталоге файлов.
Категория: Решения комиссии по вопросам ТЭБ и ЧС Комсомольского района г. Херсона | Просмотров: 2129 | Добавил: tegin | Теги: система раннего обнаружения и преду, материальный резерв, Пасха
Херсонский ТОП Украинский портАл