GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Пятница, 29 Мар 2024, 08:07
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Главная » 2011 » Июль » 2 » Підсумки перевірки Херсонської області комісією МНС України
13:56
Підсумки перевірки Херсонської області комісією МНС України

У Херсонській області завершилася комплексна перевірка реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення, запобігання надзвичайним ситуаціям, готовності органів управління та сил реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

 На варті безпечного життя людей Херсонщини перебуває 23 органи управління територіального, районного та міського рівня, 1 аварійно-рятувальний загін, 1 загін державної пожежної охорони Міністерства надзвичайних ситуацій України з особовим складом 1240 чоловік.

 Щоденна робота 22 перевіряючих розпочиналася з установчої наради і завершувалася підведенням підсумків.    

Востаннє такі заходи відбувалися в області у 2005 році. І тепер комісія перевіряла суб’єкти господарювання, організацію державного пожежного нагляду, стан реагування на надзвичайні ситуації (перевірки пожежних частин, АРЗ СП), стан накопичення матеріальних резервів, медичного забезпечення, оповіщення і зв’язку, навчання населення діям у надзвичайних подіях і ситуаціях та багато чого іншого.

До перевірки залучалися: керівний склад, органи управління, спеціалізовані служби цивільної оборони, облдержадміністрації, рай адміністрацій та виконавчих органів місцевого самоврядування. Підприємства, установи та організації, які розташовані на території міст Херсона, Нової Каховки, Каховського і Голопристанського районів, а також аварійно-рятувальні служби та формування.У ході комплексних заходів перевірявся також стан реагування на надзвичайні ситуації.

  І от перша ввідна – На Кіндійському шосе у квартирі 9-типоверхового будинку стався вибух газу з послідуючим горінням. Зруйновані конструкції будівлі, сходи. Розгорнув свою роботу штаб, працюють газова,  медична та психологічна служби. Завдання виконане успішно. Наступного дня подібна надзвичайна ситуація була запропонована для виконання і в Каховському районі. О 15.01 до диспетчерської служби надходить про це інформація.

 А вже о 15.06 першою прибуває бойова техніка пожежно-рятувальної служби м.Каховки, згодом газова служба, швидка допомога, міліція та охорона. Події розгортаються дуже оперативно. Буквально за пів години четверо постраждалих у руках медиків, за тактичним задумом є і загиблий, якого доставили в автомобіль ритуальної служби. Треба сказати, що такі практичні заходи сприяють злагодженості дій органів управління та сил реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Тож у випадку певного не спрацювання стає очевидним - хто не зорієнтувався в обстановці чи не зумів сприйняти учбові навчання як реальні.

Паралельно у Каховському районі тривали перевірки Відкритого акціонерного товариства «Каховський завод електрозварювального устаткування», Каховського консервного заводу ЗАТ «Чумак», закритого акціонерного товариства «Каргіл», Каховської філії Укртелекому та інших обєктів і відомств.

Відповідно до плану комплексної перевірки ретельно інспектувалася робота місцевих підрозділів УМНС області, діяльність комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Досить цікавою була ввідна на Херсонському міськводоканалі –  аварія з розливом хлору. Швидко прибувають служби, співробітники яких в обовязковому порядку у засобах індивідуального захисту. Оскільки ще невідома концентрація розповсюджених випарів хлору, створюється штаб і приймається рішення куди за необхідності відселяти людей та оповіщати населення, яке потрапило до зони ураження. До цього часу вже евакуйовані люди, які знаходилися у безпосередній близькості від місця аварії. І надзвичайна ситуація набула класифікації місцевого рівня.

Завершальним місцем перевірки став Голопристанський район. На установчій нараді черговий раз наголошувалось, що це не просто нагляд і контроль, а в першу чергу – можливість отримати допомогу від людей, які за поглядом стороннього можуть порадити, де необхідно докласти більше зусиль і витратити менше матеріальних ресурсів.

У ході перевірок відвідали Голопристанський геріатричний пансіонат, детально ознайомилися з нормативно-правовими документами, розробленими місцевими органами виконавчої влади для функціонування територіальних підсистем. Перевірили організацію роботи комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Адже успіх порятунку людей і правильної ліквідації надзвичайної ситуації у першу чергу залежить від організації злагоджених дій різних структур територіальної підсистеми цивільного захисту.

Голова комісії – т.в.о. начальника Державної інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки Огородник О.Е. на брифінгу після підсумкової наради підкреслив, у кожній області є позитивні і негативні сторони. І на сьогодні виставлена така оцінка, яка дає право територіальній системі працювати і функціонувати далі, і виконувати покладені на неї завдання. Є питання у Херсонській області над  якими треба працювати – це підтоплення, утилізація пестицидів, переселення людей з 20-ти безфундаментних будинків – на що потрібні кошти. Робота ведеться, приймаються програми, будуть виділятися кошти. Тобто в області над цим працюють. Є багато недоліків, але їх можна усунути. І тут налагоджені на те, щоб їх усувати. Та й комісія працювала не лише для нагляду і контролю, а й для надання методичної допомоги. Тож оцінка така: стан територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Херсонської області «обмежено відповідає вимогам».


http://kherson.firedep.gov.ua/cp/info5.htm
Категория: ИНФОРМАЦИЯ | Просмотров: 1157 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл