GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Четверг, 28 Мар 2024, 21:00
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Январь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Главная » 2012 » Январь » 4 » Система оповіщення м. Херсона
10:27
Система оповіщення м. Херсона

    У місті діє система централізованого оповіщення цивільного захисту (цивільної оборони), за допомогою якої інформація про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій доводиться до мешканців. Використовуються мережі зв'язку, радіомовлення, телебачення та інші технічні засоби.
Один із елементів цієї системи — електросирени.
     
      Звук їх означає попереджувальний сигнал: «Увага всім».
   У Херсоні нараховується 60 таких електросирен. Головний же технічний засіб, який подає інформацію населенню про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації природного, техногенного характеру — проводове радіомовлення. Тому постановою Кабінету Міністрів України № 192 від 15 лютого 1999 року «Про організацію оповіщення і зв'язку в надзвичайних ситуаціях» визначено, що «...місцеві органи виконавчої влади, підприємства, установи і організації, незалежно від форм власності і господарювання, зобов'язані забезпечити всі виробничі, службові та адміністративні приміщення, а також приміщення навчальних і лікувальних закладів радіотрансляційними точками для гарантованого прийому програм державного радіомовлення...».

    Але кількість радіоточок кожного року скорочується. Мешканці міста відмовляються від проводового мовлення. Слід підкреслити, що воно (проводове мовлення) працює навіть тоді, коли відсутнє електропостачання.

ДІЇ НАСЕЛЕННЯ ЗА СИГНАЛОМ "УВАГА ВСІМ" (включення електросирен)
ТА МОВНІЙ ІНФОРМАЦІЇ
ОРГАНІВ УПРАВЛІННЯ З ПИТАНЬ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ


    Головний спосіб оповіщення населення про дії при виникненні надзвичайних ситуацій – це передача повідомлення по мережі провідного мовлення (через квартирні і зовнішні гучномовці), а також через місцеві радіомовні станції і телебачення. Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед передачею інформації включаються сирени, а також інші сигнальні засоби.
     Запам’ятайте! Сирени і переривисті гудки інших сигнальних засобів означають сигнал цивільної оборони "УВАГА ВСІМ!”.
    Почувши такий сигнал, негайно увімкніть гучномовець, радіоприймач або телевізор і слухайте повідомлення управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.
На кожний випадок надзвичайних ситуацій управлінням підготовані приблизні варіанти повідомлень, які потім, з урахуванням конкретних подій, корегуються.
    Інформація передається протягом 5 хвилин після подачі звукових сигналів (сирени, гудки і т.д.).
Вислухавши це повідомлення, кожний повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.
Повідомлення включає: місце і час виникнення надзвичайної ситуації; розміри та масштаби надзвичайної ситуації; час початку та тривалість дії факторів ураження; територія (райони, масиви, вулиці, будинки і т.д.), яка потрапляє в осередки (зони) ураження; порядок дій при надзвичайних ситуаціях; інша інформація.


В. Тегін
   
Просмотров: 1289 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл