GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Вторник, 23 Апр 2024, 22:34
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Апрель 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Статистика

Главная » 2010 » Апрель » 23 » НАВЧАННЯ МНС
20:03
НАВЧАННЯ МНС

В районі Гідропарку відбулися навчання "Застосування сил Херсонського обласного гарнізону цивільного захисту при проведенні пошуково-рятувальної операції у період весняного паводку”. Тож на деякий час в означеному місці акваторії Дніпра з’явилося наметове містечко, до складу якого входили польовий та пересувний пункти обігріву, пункти медичної та екстреної психологічної допомоги, польовий вузол зв’язку, групи рятувальних та пошуково-рятувальних робіт, а також мобільно-оперативна група. Такий збір був зумовлений командою начальника Головного облуправління МНС полковника служби цивільного захисту Олександра Пікуля після отримання повідомлення-ввідної про те, що через різке погіршення паводкової ситуації в басейні р. Дніпро виявився затопленим ряд населених пунктів Цюрупинського району та Карантинного острову м. Херсона. Дані обставини потребували використання техніки підвищеної прохідності та плавзасобів для проведення рятувальних робіт у зоні затоплення населених пунктів, зосередження на постраждалих територіях великої кількості техніки та людських ресурсів, термінового проведення евакуаційних заходів. Усі ці імітаційні завдання і були відпрацьовані у ході навчань.

                                                                        

Загалом, у них взяли участь 67 осіб та 15 одиниць техніки. Рятувальники аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУМНС області моментально реагували на оголошені керівником навчання підполковником служби цивільного захисту Ігорем Шишкіним додаткові ввідні та накази. Вони чітко відпрацювали практичні дії з транспортування людей із умовно затопленої території на безпечний суходіл. У свою чергу, медична та психологічна служба продемонстрували прекрасні навички надання лікарської та, відповідно, психологічної допомоги "потерпілому населенню”. Принаймні добровільці-постраждалі були задоволені. Для цього був задіяний навіть реанімаційний автомобіль "Швидкої допомоги”. За кипучим життям тренувального містечка з цікавістю стежили мешканці прилеглих будинків мікрорайону та представники місцевої преси.

По завершенні навчань підбили підсумки. Перший заступник начальника Головного облуправління МНС Всеволод Тарнавський загалом висловив задоволення роботою херсонських бійців МНС. Адже йому було з чим порівнювати: свого часу він був присутнім на подібних навчаннях, організованих та проведених МНС України. На його думку, на обласному рівні ці тренування пройшли досить успішно, а головне – дуже вчасно. За реальним прогнозом уже у третій декаді квітня очікується приплив "великої води” з верхів’я Дніпра. Київська ГЕС буде скидати воду по Дніпровському каскаду, й рівень води на Херсонщині може зрости. Завчасна перевірка придатності сил та засобів, проведена цього дня, загальна моральна готовність рятувальників, чітка злагодженість, узгодженість спільних дій ГУ МНС та облдержадміністрації дозволять гідно зустріти й без ускладнень пережити сезон весняного водопілля
Категория: ТЕКУШЕЕ | Просмотров: 1143 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл