GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Пятница, 29 Мар 2024, 14:00
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Статистика

Главная » 2013 » Февраль » 20 » Лише спільними зусиллями можна протистояти проблемі підтоплення
16:06
Лише спільними зусиллями можна протистояти проблемі підтоплення

   Останніми роками людство все частіше потерпає від повеней, паводків, затоплень. Ця проблема набуває глобального характеру. Не минула вона і Херсонську область. Проте в останні роки вона стала більш контрольованою і прогнозованою. Всі служби, що покликані протидіяти даній стихії, відповідно до плану взаємодії об’єднали свої зусилля, і це дало певні позитивні результати.


   Загалом за інформацією Державної служби України з надзвичайних ситуацій у цьому році в ході весняного водопілля високої повені з негативними наслідками у державі не очікується. Ця ситуація моніториться в цілодобовому режимі працівниками даного відомства для забезпечення негайного реагування на всі можливі загрози, а також вчасного інформування органів влади та громадян.


   Враховуючи таку ситуацію працівники відділу цивільного захисту УДСНС області разом із представником управління з питань НС та цивільного захисту населення міськвиконкому провели вибіркове обстеження системи водовідведення в Херсоні. У першу чергу їх цікавив стан справ у приватному секторі на Карантинному острові,  де в 2010 році взимку мешканці потерпали від підтоплення. Яка ж картина відкрилась сьогодні? А така, що знову система водовідведення засмічена і перебуває у жахливому стані. У випадку сильних та довготривалих опадів ця ситуація може повторитись. І що, тоді знову нарікатимемо на владу?  

 

   Так, сьогодні багато проблем. І ці питання є на постійному контролі в органів виконавчої влади. Але без виховання культури поведінки, без любові до рідного міста чи села, проблеми нам не вирішити. Адже як часто можна побачити коли йде доросла людина і зневажливо викидає на землю обгортку від морозива чи використану пачку цигарок. А потім потоки дощових вод несуть усе сміття до систем водовідведень. І це лише  маленький приклад, за яким стоїть велика проблема.

Тож давайте надавати перевагу не обивательським інтересам, а громадянським. Що стосується пожежно-рятувальних підрозділів, то у випадку існування загрози населенню вони завжди  готові до дій за призначенням.

 

                                                         Управління ДСНС України у Херсонській області

Просмотров: 711 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл