GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Суббота, 27 Апр 2024, 00:23
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Главная » 2011 » Октябрь » 10 » Херсонська влада відилила кошти на боротьбу із підтопленням Карантиного острова
18:46
Херсонська влада відилила кошти на боротьбу із підтопленням Карантиного острова
   Для боротьби із підтопленням Карантинного острова, в районі Нафтогавані, та території приватної житлової забудови Північного мікрорайону у Херсоні, враховуючи прохання мешканців міста, клопотання депутатів міської ради 2011 р. за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища у складі міського бюджету передбачено фінансування заходів із запобігання підтопленню у секторі індивідуальної забудови вищевказаних районів у сумі 712 тис. 900 грн.

   Для детального вивчення причин виникнення підтоплення та шляхів його усунення проведено обстеження існуючих споруд водопроводу та водовідведення, виконано проектно-вишукувальні роботи, здійснено аналіз отриманих результатів.
   Наразі, на замовлення управління капітального будівництва міської ради, за рахунок передбачених видатків з міського бюджету, підрядною організацією збудовано водопропускний лоток довжиною 140 м уздовж проїзної частини по вул. 1-й Суднобудівній для відводу поверхневих вод.
   До кінця п. р. заплановано будівництво споруди поверхневого водовідведення довжиною 170 м по вул. 2-ій Суднобудівній та довжиною 138 м по вул. Стебліївській. Обидві вулиці є найбільш проблемними з точки зору підтоплення.
   На зазначені роботи передбачено 300 тис. грн. з міського бюджету.
   Суттєво, що більшість території приватної житлової забудови в районі Карантинного острова розташовано нижче рівня води в річці Дніпро, тому ґрунтові води тут залягають вже на глибині 0,5м від поверхні. Виходячи з цього, будівництво дренажних систем тут неможливе.
   Щодо Північного мікрорайону, то він підтоплюється внаслідок негерметичності вигрібних ям, засміченості зливової та дренажної систем (там, де вони існують), скиду побутових стоків у зливову та дренажну мережі, відсутність поверхневого водовідведення. Через це особливо страждають житлові будинки, розташовані у нижній частині Північного селища.
За рахунок фонду охорони навколишнього природного середовища у складі міського бюджету у 2011 р. заплановано будівництво споруди поверхневого водовідводу по вул. Ракетній, в районі житлового будинку №2а (орієнтовна довжина – 60м).
   На думку проектантів, одним з дієвих заходів із запобігання підтопленню території сел. Північного є забезпечення централізованим водовідведенням мешканців вулиць Ракетної, Космічної, Дровнікова, Лісової, Гончарова, 8-ої Північної та ін. Реалізація цього можлива, якщо задіяти каналізаційну насосну станцію та каналізаційні мережі, що належать Північній виправній колонії № 90, і на сьогодні використовується на 25% від виробничої потужності. Керівництво управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Херсонській області не заперечує проти цього, але за умови прийняття каналізаційної насосної станції до комунальної власності. Поки що це питання знаходиться в стадії вирішення.
   Щодо запланованих будівельно-монтажних робіт, то їх планується завершити до кінця п.р.

Фото з архіву сектора цивільного захисту у Комсомольському районі. Підтоплення Карантинного острова у 2010 році.
Категория: ИНФОРМАЦИЯ | Просмотров: 1006 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл