GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Пятница, 19 Апр 2024, 22:44
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Январь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Главная » 2015 » Январь » 10 » Як зменшити ризик травмування під час ожеледі
10:30
Як зменшити ризик травмування під час ожеледі
  
Знизити ризик травматизму під час ожеледі можливо, дотримуючись
простих правил:

    1. Щоб уникнути падіння, перед виходом з дому наклейте на підбор шматок поролону або лейкопластиру; натріть підошву наждачним папером; нанесіть на підошву клей і поставте взуття на пісок. Після цього можете сміливо пересуватись в ожеледь.
    2. Під час ожеледі краще за все носити взуття з мікропористою або іншою м'якою підошвою і без високих підборів. А людям похилого віку в ожеледь краще взагалі не виходити з дому. Та все ж, якщо є нагальна потреба, краще захопити палицю з гумовим наконечником або з шипом. Також не варто виходити без супроводу вагітним жінкам.
    3. Для того, щоб зменшити ризик травмування під час ожеледі, ходіть повільно, трохи розслабивши ноги в колінах та наступайте на всю підошву.
    4. Не тримайте руки в кишенях, оскільки це може не лише сприяти падінню, але й збільшити ризик отримання важких травм.
    5. Обходьте металеві кришки люків. Вони, як правило, вкриті льодом.
    6. Не перебігайте проїжджу частину та не прогулюйтесь біля краю проїжджої частини дороги під час снігопаду та ожеледі. Пам'ятайте, що в цей період значно збільшується гальмівний шлях машини, і падіння перед рухомим автомобілем може призвести як мінімум до каліцтв, а, можливо, і до загибелі.

Як уникнути ускладнень від падіння?
    Якщо все вищесказане не допомогло і Ви втратили рівновагу, то спробуйте негайно сісти, це зменшить висоту падіння, і, відповідно, зменшить ризик травмування. У момент падіння згрупуйтесь, напружте м'язи, намагайтесь притиснути руки до тіла і не виставляти їх наперед. Краще падайте набік, а торкнувшись землі, обов'язково перекотіться - удар "розтягнеться" і втратить свою силу при.
    Якщо Ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, у Вас утворилися набряки - терміново зверніться в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення.

   

 

Просмотров: 921 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл