GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Четверг, 25 Апр 2024, 08:45
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Июнь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Главная » 2012 » Июнь » 26 » Горів вагон з сіркою
12:19
Горів вагон з сіркою
   У понеділок, 25 червня в 21.12 на залізничній станції Біла Криниця у Великоалександровському районі зайнялася комова сірка в металевому вагоні вантажного поїзда Одеської залізниці.
   Площа пожежі склала 12 кв. м.
   Загорання було погашено силами місцевої пожежної частини й працівників станції.
   Причина пожежі й збиток встановлюються. Загальна вага сірки у вагоні - 68 тонн.


Для довідки:
АВАРІЙНА КАРТКА

ПЕРЕЛІК  НЕБЕЗПЕЧНИХ  ВАНТАЖІВ

 

Номер

ООН

Найменування вантажу

Ступінь токсичності

Номер

ООН

Найменування вантажу

Ступінь токсичності

2448

Сірка технічна рідка

3

9410

Шашки сірчані

3

1350

Сірка технічна всяка

3

 

 

 

ОСНОВНІ   ВЛАСТИВОСТІ  І  ВИДИ  НЕБЕЗПЕКИ

Основні властивості

Рідина коричневого кольору або куски, гранули, порошок білого кольору. В  воді не розчиняються. Речовина схильна до хімічного самоокислення при наявності вологи. Рідина виділяє отруйні гази.

Пожежна і вибухова небезпека

Легко загоряється від іскор, полум’я. Горить з виникненням диму і отруйних газів. При горінні плавиться. Пил, пари і гази створюють з повітрям вибухонебезпечні суміші.

Небезпека для людини

Небезпечний при вдиху, проковтуванні, роздратовує шкіру і слизисті. Головна біль, кашель. Печія в очах, сльозотеча, світлобоязнь. При пожежі можливі важкі опіки.

ЗАСОБИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Ізолюючий протигаз. Респіратор РПГ-67В. Захисний костюм типу  То, Яа. Ґумові чоботи і рукавички, захисні окуляри. Фільтруючий протигаз марки  БКФ.

НЕОБХІДНІ  ДІЇ

Загального характеру

Вивести сторонніх. Ізолювати небезпечну зону в радіусі 200 м і не допускати сторонніх. В зону аварії входити тільки в повному захисному костюмі.  Дотримувати  заходи пожежної безпеки. Не палити. Потерпілим надати першу долікарняну допомогу.

При  викиді і розливу

Ліквідувати джерела іскор, вогню і тепла. Не палити. Припинити  рух поїздів і маневрові роботи в небезпечній зоні. У разі забруднення води повідомити СЕС.

Накрити цистерну мокрим брезентом, відвести в безпечне місце, до прибуття спеціалістів поливати водою. Викликати спеціалістів для знезараження. Оповістити про небезпеку місцеві органи виконавчої влади і ЦО району (міста). Розсипання зібрати в ємність, відправити утримувачу (відправнику).

При пожежі

Надіти повний захисний костюм. Ізолювати небезпечну зону в радіусі 200 м. Убрати з зони пожежі, якщо це не являє собою небезпеку. Гасити тонко розпиленою водою з смочувателями, повітряною механічною піною.

При загоранні

Використовувати  воду, піни, порошкові вогнегасники.

ЗАХОДИ ПЕРШОЇ ДОПОМОГИ

Долікарняна

Свіже повітря. Промити очі водою, закапати 30%-ий розчин альбуциду. На уражені місця накласти антисептичну пов’язку з синтоміциновою або стрептоцидною емульсією.

Лікарняна

На шкіру – 2% -ий р-н оцтової  кислоти у виді примочок, потім мазь або пата Ласара. При важкому диханні – п/ш 0,1%-ий розчин сірчанокислого атропіну 1 мл, 1%-ий р-н димедролу 1 мл. в ніс 4-5 капель теплого оливкового або вазелінового масла. Госпіталізація! В/в – хромосмон, 5%-ий р-н ефедрину 1 мл, поліглююкін, 0,05%-ий р-н строфантину; в/м – 5%-ий р-н унітіолу 10 мл.



Просмотров: 898 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл