GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Вторник, 23 Апр 2024, 17:55
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Главная » 2013 » Январь » 23 » Центральна диспетчерська служба "1580"
19:25
Центральна диспетчерська служба "1580"
   
   Центральна диспетчерська служба  «1580» управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення м.Херсона міської ради функціонує в межах міської ланки територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту і як складова Урядової інформаційно-аналітичної системи з питань надзвичайних ситуацій.
   
   Її основні завдання:
­    - оповіщення керівного складу цивільного захисту та населення міста про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації, небезпечної події (катастрофічне затоплення, аварія на потенційно (у т.ч. хімічно) небезпечному об’єкті, стихійне лихо, велика пожежа та інше, включаючи терористичні акти) та у особливий період;
­    - координація діяльності чергових диспетчерських служб міста з попередження і ліквідації (локалізації)  надзвичайних ситуацій та небезпечних подій;
­    - координація дій сил цивільного захисту міста щодо рятування життя та здоров’я людей, які потрапили в екстремальну ситуацію в результаті стихійного лиха, великих пожеж, при падінні дерев, аваріях на транспорті,  хімічно небезпечних об’єктах, вибухах газу, виявленні боєприпасів, небезпечних хімічних речовин згідно з розробленими робочими картками.

    ЦДС «1580» має багаторічну історію, досвід і традиції. Місто Херсон є прикладом для багатьох інших обласних центрів України, як такий, що не допустив інтегрування таких служб в інші структури з фактичною втратою основних функцій під час різного роду «експериментів».  А проблема їх відновлення у таких містах пов’язана не лише з великими матеріальними витратами, а в першу чергу з труднощами створення «з нуля» фактично втрачених механізмів взаємодії.
    ЦДС «1580» тісно взаємодіє не лише з об’єктами життєзабезпечення міста, а й з такими структурами, як ХМУ УМВС України в Херсонській області, Управління СБУ в Херсонський області, ТУ МНС у Херсонській області, станція швидкої медичної допомоги ім.. О.Ягофарова, управління охорони здоров’я, культури і освіти міської ради, міська СЕС, ДАІ міста, управління з питань НС та у СЗН від НЧК облдержадміністрації, виконкоми районних у місті рад, Херсонський обласний центр з гідрометеорології, аварійно – рятувальні служби різного підпорядкування та інші.
    Щоденно ЦДС «1580» здійснює збір та надання оперативної інформації у формі оперативного зведення міському голові, заступникам міського голови, до управління громадських зв’язків, загального відділу, організаційного відділу Херсонської міської ради, управління з питань НС та у СЗН від НЧК ОДА. Оперативне зведення доступне і кожному мешканцю міста за посиланням: http://nsczn.at.ua/load

    До моменту створення «гарячої» лінії міського голови у завдання ЦДС «1580» також входило облік і аналіз звернень громадян та участь у розробці пропозицій, спрямованих на ліквідацію причин виникнення  несприятливих побутових або нестандартних ситуацій. В даний час служба також не відмовляється від таких звернень. Всі вхідні дзвінки фіксуються у спеціальному журналі, ведеться звітність щодо реагування на них.  ЦДС «1580» працює у цілодобовому режимі. Постійно чергує один службовець, який приймає від 60 до 300 звернень за добу і реагує на них.

 
  


Просмотров: 1035 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл