GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Суббота, 27 Апр 2024, 18:35
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Май 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Главная » 2013 » Май » 21 » Якщо ви побачили змію
11:38
Якщо ви побачили змію

    Найчастіше жертвами плазунів стають шанувальники відпочинку на природі, мешканці сіл, дачники, а також ті, хто відправляється до лісу за ягодами й грибами. Звичайно змії тікають від людей. У них поганий зір, слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на досить великій відстані - 10-15 метрів. Почувши кроки, стукіт, голоси, відразу ховаються в нори або відповзають подалі.
   Однак у жару це відчуття притупляється, вони стають ледачими, малорухомими. Просто гріються на сонечку, тому люди можуть легко наступити на них. А кусають вони, як правило, тільки тоді, коли на них наступили. Укус змії в жаркі дні є найнебезпечнішим, тому що тоді її отрута найбільш токсична й значно швидше розноситься по тілу.
   У народі існує думка, що відразу після укусу потрібно розрізати рану ножем і видавити кров, припалити цю рану або відсмоктати отруту. Цього краще взагалі не робити, тому що розрізана рана й кровотеча лише збільшать зіткнення отрути із тканинами й прискорять її надходження в кров. Відсмоктування може допомогти, якщо тій, хто рятує  упевнений, що його ротова порожнина в ідеальному стані: немає подряпин, ранок на слизової, язиці, губах. Тому що інакше прийдеться рятувати двох. 
   Тому краще не витрачати даром час і якнайшвидше направити потерпілого в найближчу лікарню. Бажано звернутися до лікаря не пізніше ніж протягом години-двох після укусу. Найбільша проблема в тому, що люди спочатку займаються самолікуванням і тільки згодом звертаються за допомогою до медиків.
   Якщо ви побачили змію, обійдіть її: так краще й для Вас, і для неї.
Щоб захистити свій будинок від плазунів, на вікна натягніть сітку, а двері, особливо поріг, раз у тиждень протирайте 70% оцтовою кислотою. Змії не будуть навіть намагатися перебороти такий бар'єр. Плазуни потрапляють до осель не тому, що там прохолода, їх приманює запах їжі, зокрема молока, тому варто не залишати його на столі, а сховати в холодильник. Якщо Ви мешкаєте поблизу лісу, переманите до свого господарства найбільших ворогів змій - їжаків. Якщо вони оселяться у дворі, змії відразу зникнуть: одні втечуть, інші стануть видобутком спритних мисливців, а ви будете спокійні за своє життя.
Просмотров: 659 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл