GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Пятница, 19 Апр 2024, 11:20
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Октябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Главная » 2014 » Октябрь » 22 » Спеціальне об'єктове тренування з питань цивільного захисту у Херсонської обласної клінічної лікарні
18:53
Спеціальне об'єктове тренування з питань цивільного захисту у Херсонської обласної клінічної лікарні


ЦІЛІ ТРЕНУВАННЯ ДОСЯГНУТІ                 

22 жовтня 2014 року у Херсонській обласній клінічній лікарні відбулось спеціальне об’єктове тренування з питань цивільного захисту за темою: «Управління заходами цивільного захисту при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій  техногенного та природного характеру». 
Такий захід у лікарні проводився уперше після введення в дію Кодексу цивільного захисту України та прийняття нових нормативно-правових актів, тому, враховуючи його важливість, керівництво з підготовки і проведення СОТ тривалістю 8 годин взяв на себе особисто головний лікар Херсонської обласної клінічної лікарні Віктор Клименко.
Тренування проведено в три етапи:
І - Виконання заходів цивільного захисту при загрозі виникнення надзвичайної ситуації. 
ІІ - Організація та проведення заходів цивільного захисту при виникненні надзвичайної ситуації.
ІІІ - Організація та проведення робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Розпочалось тренування з оповіщення і збору органів управління та сил цивільного захисту лікарні. За задумом і планом проведення СОТ, отримане  штормове попередження:  «У найближчі 2-3 години у по м. Херсону та області очікується посилення північного вітру до 20-25 м/с, налипання мокрого снігу, поступове зниження температури повітря до мінус 10-15оС».
Оповіщення виконано силами ланки оповіщення та зв’язку, чергової зміни приймального відділення та чергових медичних сестер у відділеннях лікарні з використанням електросирени С-28, комп’ютерної мережі, внутрішнього телефонного та мобільного зв'язку, посильних тощо. 
З метою придбання керівним складом лікарні і командирами формувань цивільного захисту навичок в оцінці наслідків надзвичайної ситуації і прийнятті управлінських рішень щодо її ліквідації, головним лікарем прийнято рішення про проведення на першому етапі тренування заняття з вивчення керівних документів, плану проведення СОТ з детальним розбором ввідних і заслуховуванням окремих учасників тренування. Тому у призначений для збору час керівний склад і формування цивільного захисту, об’єктові комісії з питань надзвичайних ситуацій та з питань евакуації прибули до конференц-залу, де отримали завдання від керівника тренування.
Для більшої ефективності проведення цього заняття у підготовчий період штабом керівництва СОТ створена ілюстрована наглядними слайдами презентація, підібрані ті, що відповідають задуму тренування відеоролики.  
На початку заняття учасникам тренування презентований Кодекс цивільного захисту та постанови КМУ, що прийняті на його виконання, їх структура та основні вимоги. 
Учасники тренування  виконували розрахунки наслідків НС та доповідали пропозиції з організації евакуаційних заходів, аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт. Участь у занятті особового складу формувань цивільного захисту дозволило йому чітко утямити свою роль та більш осмислено виконувати поставлені завдання.
Далі формування і органи управління ними продовжили приведення в готовність і доукомплектування табельним майном, відпрацьовували окремі елементи і нормативи з проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт.
На завершення першого етапу керівник тренування провів стройовий огляд формувань цивільного захисту, за результатами якого оцінив міру їх готовності. Особовий склад формувань оцінювався також з виконання нормативів по використанню засобів індивідуального захисту органів дихання. 
Згідно задуму тренування, на другому етапі внаслідок стихійного лиха  знеструмлена котельня. Виник обрив лінії електропередач 0,4 кВ. Заморожена система водопостачання у пральні. Виникла пожежа у ревмокардіологічному відділенні. 
Формування висунулися в район виникнення НС для ліквідації її наслідків. Організована розвідка маршрутів руху, комендантська служба.
В той же час проведено заняття зі старшими медичними сестрами відділень лікарні з вивчення загальні вимог щодо проведення медичного сортування постраждалих і хворих на догоспітальному етапі та в приймальних відділеннях. 
На третьому етапі практично відпрацьовані дії формувань цивільного захисту з проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт. 
Ввідні в ході тренування сплановані таким чином, щоб участь у практичних заходах прийняли усі формування, що створені в лікарні, а саме ланка зв’язку та оповіщення, ланка пожежогасіння, аварійно-технічна ланка, ланка обслуговування захисної споруди ЦЗ і ланка охорони громадського порядку.
 Відпрацьовано:
- ліквідація умовної пожежі у ревмокардіологічному відділенні;
- робота формувань в умовах хімічного забруднення;
- евакуація хворих і персоналу ревмокардіологічного відділення;
- медичне сортування постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації;
- надання медичної допомоги постраждалим; 
- транспортування важко поранених і їх укриття у захисній споруді цивільного захисту;
- використання автономних джерел електроживлення;
- відновлення електропостачання, запуск котельні, відновлення системи водопостачання у пральні. 
Виконання формуваннями ввідних  забезпечувала група імітації та статисти.
На спеціальне об'єктове тренування з питань цивільного захисту у Херсонській обласній клінічній лікарні залучались:
- керівний склад – 32 особи; 
- комісія з питань надзвичайних ситуацій - 7 осіб;
- евакуаційні органи - 28 осіб;
- формування цивільного захисту - 20 осіб; 
- інші працівники - 47 осіб.
У період підготовки та проведення тренування виконано косметичний ремонт захисної споруди цивільного захисту, утворена система доведення інформації з питань цивільного захисту через сервер, оновлені стенди та створений новий інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту.
Під час розбору СОТ і попереднього підведення його  підсумків у приклад поставлені ланка пожежогасіння, медичний персонал ревмокардіологічного та приймального відділень лікарні та група імітації постраждалих.
У тренуванні взяли участь представники управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення  м. Херсона міської ради та Головного управління ДСНС України у Херсонській області. З ними відпрацьовані питання взаємодії. 
Цілі тренування досягнуті. Практичні дії керівного складу, формувань цивільного захисту і медичного персоналу лікарні з проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, надання медичної допомоги ураженим оцінюються «добре».

Володимир Тегін

 

 

ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА
Херсонська обласна клінічна лікарня

Місцезнаходження, поштова адреса суб’єкта господарювання:  
Проспект  Ушакова, 67,  м. Херсон, 73000, тел./факс 42-35-73,  42-34-17.
E-mail: oblhospital@ukr.net
Сайт:   http://www.oblhospital.com.ua/ 

Загальна площа території на якій розташований об'єкт
5,8 га (у тому числі 0,5 га – центр діагностики, проспект Ушакова, 36).

Кількість працівників та ліжок
Загальна кількість працівників - 1193 чол., 
з них 223 лікаря, 
середнього медперсоналу - 462 чол., 
молодшого медперсоналу - 312 чол., 
адміністративно-господарського - 196 чол.
Заклад складається із стаціонару на 575 ліжок і 19 клінічних відділень, поліклінічного відділення на 375 відвідувань в день та центру діагностики.

У лікарні створені формування цивільного захисту:
- аварійно-технічна ланка - 5 осіб;
- ланка пожежогасіння - 5 осіб;
- ланка зв’язку та оповіщення - 3 особи;
- ланка обслуговування захисної споруди ЦЗ – 5 осіб;
- ланка охорони громадського порядку – 4 особи.

Головний лікар - Клименко Віктор Леонідович
тел.: +380 (552) 42-42-05.

Посадова особа з питань цивільного захисту – Тегін Володимир Сталінітович, 
тел.: +380 (552) 39-20-42;
E-mail: tegin@i.ua 

Просмотров: 3076 | Добавил: nsczn
Херсонский ТОП Украинский портАл