GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Четверг, 25 Апр 2024, 13:44
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Главная » 2011 » Октябрь » 25 » Рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Комсомольського району м. Херсона
20:43
Рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Комсомольського району м. Херсона
Рішення
комісії з питань техногенно-екологічної безпеки
і надзвичайних ситуацій Комсомольського району м. Херсона
(протокол № 9 від 24 жовтня 2011 року, затверджений головою Комсомольської районної у м.Херсоні ради 25 жовтня 2011 року)

З ПЕРШОГО ПИТАННЯ (Про стан протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей)
ВИРІШИЛИ:
1. Керівникам об'єктів з масовим  перебуванням  людей  - дитячих дошкільних, загальноосвітніх навчальних, культурно-видовищних і культових закладів, закладів дозвілля, лікувально-профілактичних закладів із стаціонарними відділеннями, закладів відпочинку та туризму, будинків-інтернатів загального та спеціального типу, готелів і ринків, розташованих у Комсомольському районі м. Херсона:
1.1. Вирішити питання фінансування заходів стосовно протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей на 2012-2015 роки.
                        Термін – до кінця поточного року
1.2. Розробити плани усунення недоліків у протипожежному захисті об’єктів на 2012 рік та погодити їх з Комсомольським районним відділом м. Херсона Управління Держтехногенбезпеки у Херсонській області.
                        Термін – до 30.11.2011
1.3. Вжити заходів для виконання приписів органів державного нагляду у сфері пожежної безпеки.
                        Термін – відповідно до приписів
1.4. Забезпечити об’єкти первинними засобами пожежогасіння.
                        Термін – до 30.12.2011
1.5. Забезпечити влаштування та ремонт систем автоматичного протипожежного захисту.
                        У терміни, визначені планом усунення недоліків
1.4. Провести на кожному об’єкті з масовим перебуванням людей протипожежні тренування з персоналом щодо дій на випадок виникнення пожежі, передбачивши відпрацювання дій згідно з планами евакуації людей на випадок виникнення пожежі.
                        Термін – протягом грудня 2011
1.5. Обладнати та оновити в кожному закладі куточки та стенди пожежної безпеки з відповідними агітаційними матеріалами з попередження пожеж, опікового травматизму, та загибелі людей на пожежах.
                        Термін – до 15.12.2011
1.6. Активізувати роботу пожежно-технічних комісій, добровільних протипожежних формувань, встановити контроль за їх діяльністю.
                        Термін – постійно
1.7. Вжити заходів для ремонту і утримання в справному стані протипожежного водопостачання для кожного об’єкту з масовим перебуванням людей.
                        Термін – до 30.03.2012
1.8. Забезпечити проведення навчання керівників та працівників лікувальних установ, навчальних та культурно-просвітницьких закладів, ринків за програмою пожежно-технічного мінімуму.                                                                                       
                        Термін – до 30.03.2012
1.9. Привести евакуаційних шляхи та виходи у відповідність з вимогами пожежної безпеки
                        Термін – негайно
1.10. Виконати ремонт електрообладнання та систем блискавко захисту.
                        Термін – до 30.03.2012
1.11. Провести вогнезахисну обробку будівельних конструкцій та елементів.
                        Термін – до 30.04.2012
2. Комсомольського районному відділу м. Херсона Управління Держтехногенбезпеки в Херсонській області (Войченко М.В.) продовжити:
- проведення періодичних перевірок протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей;
- притягнення до адміністративної відповідальності керівників та осіб, відповідальних за протипожежний стан об’єктів з масовим перебуванням людей;
- проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо дотримання
Правил пожежної безпеки, інформування громадськості  через засоби масової інформації.

3. Рекомендувати Комишанської селищної раді (Фатеєв О.Б.) забезпечити виконання заходів, визначених у п.1 на території селищної ради.

З ДРУГОГО ПИТАННЯ (Про попередження виникнення пожеж в осінньо-зимовий період 2011-2012 років у житловому секторі та на об'єктах господарювання)    
ВИРІШИЛИ:
1. Керівникам підприємств, установ та організацій району незалежно від форм власності та відомчої належності:
1.1. Силами адміністрацій об'єктів, пожежно-технічних комісій, добровільних пожежних дружин провести перевірки стану пожежної безпеки виробничих, складських та інших приміщень, підготовленості  у протипожежному відношенні до їх експлуатації у осінньо - зимовий період.
                        Термін: до 10.11.2011
1.2. Провести навчання та інструктажі з робітниками і службовцями з питань дотримання правил пожежної безпеки на виробництві та у побуті. Категорично заборонити захаращення шляхів евакуації будь-якими матеріалами чи предметами.
                        Термін: до 01.11.2011
1.3. Посилити профілактичну роботу пожежно-технічних комісій підприємств, членам ДПД в осінньо-зимовий період.
                        Термін: протягом періоду
1.4. Перевірити боєздатність, переглянути та доповнити склад бойових розрахунків ДПД (ДПК), а там, де вони відсутні - вжити заходи для їх створення. Застрахувати членів ДПД (ДПК) в страхових компаніях за рахунок підприємств.
Забезпечити справність пожежної та пристосованої до пожежогасіння техніки, заправити її паливно-мастильними матеріалами.
                        Термін: постійно
1.5. Забезпечити систематичне очищення території підприємств від сміття, сухої трави, відходів виробництва, тощо. Заборонити їх спалення. Обладнати місця для паління.
                        Термін: протягом періоду
1.6. Обладнати місця для паління. Заборонити паління у службових і виробничих  приміщеннях.
                        Термін: до 01.11.2011
1.7.Перевірити працездатність пожежних гідрантів та водоймищ. Забезпечити очищення від бруду, льоду і снігу кришки люків колодязів пожежних гідрантів. В холодний період стояки звільнити від води та утеплити.
                          Термін: протягом періоду
1.8.Провести планово-попереджувальні ремонти та огляди електричних мереж та електроустановок, а також своєчасне усунення порушень , які можуть призвести до виникнення пожежі. На кожному підприємстві повинно бути забезпечено своєчасне технічне обслуговування та належна експлуатація електроустановок. Забезпечити правильність застосування електрообладнання.
                        Термін: постійно
1.9. Ліквідувати несправності в електромережах та в електроапаратурі, які можуть викликати іскріння, коротке замкнення понаднормовий нагрів горючої ізоляції проводів.
                        Термін: негайно
1.10. Вимагати, щоб у неробочий час в усіх, не залежно від призначення приміщеннях, які після закінчення роботи замикаються і не контролюються черговим персоналом, з усіх електроустановок, а також з мереж їх живлення була відключена напруга. Після закінчення роботи організувати огляд всіх приміщень.
                        Термін: постійно
1.11.Забезпечити заміну вогнегасників ОХП-10 (ОХВП-10) на сертифіковані.
                        Термін: до 30.12.2011
1.12.Заборонити використання саморобних електронагрівальних приладів для опалення приміщень. Вилучити з користування пожежонебезпечні електричні прилади.    
                        Термін: негайно
1.13.Провести профілактичний огляд або ремонт теплогенеруючіх та калориферних установок, печей тощо.
                        Термін: до 30.11.2011

2. Керівникам житлових організацій , головам правлінь об’єднань співвласників багатоповерхових будинків (ОСББ),  житлово – будівельних кооперативів (ЖБК), керівникам підприємств, які мають відомче житло, місцевим органам самоорганізації населення:
    2.1. Здійснювати контроль з питань захисту відкритих територій  від пожеж, недопущення спалювань сухої трави, сміття та створення несанкціонованих сміттєзвалищ.
                        Термін - постійно
    2.2. Організувати проведення комплексних  обстежень,  оглядів протипожежного стану житлового сектору (підвалів,  горищ,  технічних  поверхів  будівель та споруд) міської комунальної власності, ОСББ, ЖБК, відомчого житлового фонду.
    За результатами обстежень вживати заходів щодо недопущення проникнення сторонніх осіб до них та усунення виявлених недоліків.
                        Термін – жовтень – вересень 2011
    2.3. Організувати проведення роз’яснювальної роботи серед різних верст населення (соціально незахищених) з питань запобігання виникненню пожеж, надзвичайних ситуацій, навчання правилам безпеки життєдіяльності, дотримання правил безпеки у побуті.
                        Термін - постійно
    2.4. Організувати виготовлення та розміщення в приміщеннях загального користування (житлові будинки, гуртожитки, заклади соцзахисту, культури, медичні та освітні) табличок, листівок, трафаретних написів номерів телефону виклику екстрених служб, плакатів з короткими інструкціями та рекомендаціями про порядок дій на випадок пожежі, надзвичайної ситуації.
                        Термін - щокварталу
    2.5. Забезпечити дотримання встановленого порядку зберігання та використання вибухопожежонебезпечних речовин, балонів з газом, карбіду кальцію та інших матеріалів, що мають підвищену пожежну небезпеку.
                        Термін: постійно
    2.6. Організувати забезпечення приміщень будівель необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння та інвентарю відповідно до вимог Правил пожежної безпеки.
                        Термін:  весь період
    2.7.  Привести в робочий стан інженерне обладнання систем автоматичного протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості з укладанням  угод на їх технічне обслуговування  з організаціями, що мають відповідні  ліцензії на проведення цих робіт.
                        Термін: негайно
    2.8. Організувати роботи щодо перевірки та очищення димових та вентиляційних каналів, внутрішньобудинкових систем газопостачання, газового обладнання, перевірки електричного потенціалу (струму) в газифікованих житлових будинках спеціалізованими підприємствами.
                Термін: за домовленістю
    2.9. Посилити контроль за експлуатацією газових мереж та газового обладнання, електрообладнання, електромереж, контурів заземлення  житлових будинків, здійснення технічного обслуговування та планово-попереджувальних ремонтів.
                        Термін:  постійно
    2.10. Встановити належний контроль та вжити відповідних заходів щодо недопущення демонтажу пожежних драбин на балконах, лоджіях та захаращення евакуаційних люків, будівництво підсобних приміщень на сходових клітинах та в підвалах багатоповерхових будинків.
                        Термін: постійно
                          
3. Комсомольському районному відділу м. Херсона Управління Держтехногенбезпеки у Херсонській області та Комсомольському районному відділу м. Херсона УМНС України в Херсонській області:                                                                                                                                                                                                                                       
    3.1. Спільно з органами місцевого самоврядування організувати проведення місячника пожежної безпеки в житловому секторі, залучивши до цієї роботи заклади освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та житлово-комунальні підприємства.
                        Термін: протягом листопада 2011
    3.2. Організувати проведення перевірок дотримання пожежної безпеки в гуртожитках, лікарнях, інтернатах та інших закладах з масовим перебуванням людей у нічний час.
                        Термін: до 30.11.2011
    3.3. Висвітлювати  через засоби масової інформації  інформацію щодо безпечної життєдіяльності населення у пожежонебезпечний осінньо-зимовий період, резонансних пожеж, надзвичайних ситуацій, причин їх виникнення і заходів запобігання.
                        Термін: протягом періоду
    3.4. Проаналізувати результати проведення місячника пожежної безпеки в житловому секторі та про підсумки проінформувати Комсомольську районну у м. Херсоні Раду
                        Термін: до 09.12.2011

4. Рекомендувати Комишанської селищної раді (Фатеєв О.Б.) забезпечити виконання заходів, визначених у п.2 на території селищної ради.


Голова комісії                                                      Ю.П.Кравченко

Секретар                                                            В.С.Тегін
                                                                       

Просмотров: 1049 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл