GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Четверг, 28 Мар 2024, 22:20
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Статистика

Главная » 2012 » Апрель » 18 » Про заходи з попередження нещасних випадків на водних об'єктах протягом літнього оздоровчого періоду 2012 року
13:27
Про заходи з попередження нещасних випадків на водних об'єктах протягом літнього оздоровчого періоду 2012 року
Витяг з протоколу №3
засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки
і надзвичайних ситуацій Комсомольського району м. Херсона


17  квітня 2012 р.                                                                                                                   м.Херсон

ГОЛОВУВАВ:
Кравченко Ю.П. –       голова комісії з питань ТЕБ і НС, заступник голови Комсомольської районної у місті ради.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:
Про заходи з попередження нещасних випадків на водних об'єктах протягом  літнього оздоровчого періоду 2012 року.

ВИРІШИЛИ:

1.    Голові Комишанської селищної ради (Фатеєв О.Б.), власникам і орендарям водних об'єктів, керівникам підприємств, установ та організацій:
1.1.    В термін до 14.05.2012 року провести очищення водних об'єктів від побутового і іншого сміття.
1.2.    Протягом року організувати проведення просвітницько-інформаційної роботи і пропаганди знань з питань безпеки поведінки людей на водних об'єктах шляхом розповсюдження листівок та через засоби масової інформації.
1.3.    При виникненні нещасних випадків з людьми в місцях масового відпочинку на воді негайно інформувати:
- центральну диспетчерську службу „1580” управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення м. Херсона міської ради за тел.: 1580, 26-18-35;
- сектор цивільного захисту у Комсомольському районі за тел.. 39-20-42, а при нещасних випадках, пов’язаних з утопленням, також:
- комсомольський РВ ТУ МНС в Херсонській області;
- аварійно – рятувальний загін спеціального призначення ТУ МНС в Херсонській області.
1.4.    По кожному випадку загибелі людей на водних об'єктах проводити службові розслідування їх причин. За необхідності, готувати подання до правоохоронних органів міста для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

2.    Власникам і орендарям водних об'єктів, які визначені у Переліку місць масового відпочинку людей на водних об’єктах  міста Херсона у 2012 році (пляжі „Південний” і „Гідропарк”, Водна станція  ВАТ «Херсонський завод карданних валів», Реабілітаційний фізкультурно-оздоровчий спортивний комплекс інвалідів Херсонського обласного центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Водна станція «Колос" Херсонського державного аграрного університету, Водно – спортивна база Херсонського морехідного училища рибної промисловості):
2.1.    Організувати та забезпечити проведення до 10.05.2012 обстеження підводної частини пляжів (басейнів) аварійно – рятувальним загоном спеціального призначення ТУ МНС в Херсонській області.
2.2.    Починаючи з 15.05.2012 бути готовими представити водні об’єкти міської комісії з перевірки готовності пляжів, оздоровчих закладів та інших місць масового відпочинку людей на водних об’єктах  міста Херсона до роботи в літній оздоровчий період 2012 року.
2.3.    При проведенні фізкультурних, спортивних та інших заходів на воді (у тому числі масових гулянь), обов'язково і завчасно узгоджувати питання з ТУ МНС в Херсонській області, інформувати час проведення та характер заходу, загальну кількість його учасників, список осіб і плавзасобів, які залучаються для забезпечення охорони життя людей на воді.
2.4.    Організувати проведення широкої інформаційно-пропагандистської роботи з питань користування водними об'єктами, звернувши увагу на роз'яснення правил поведінки на воді та надання першої медичної допомоги.

3.    Головному лікарю ДЗ „Херсонська портова санітарно-епідеміологічна станція” (Струк В.Г.) Проводити обстеження водних об'єктів та відбір проб на бактеріологічні і хімічні показники. Про виявлені перевищення ГДК забруднювальних речовин водних об'єктів висвітлювати в засобах масової інформації.

4.    Завідувачу сектора цивільного захисту у Комсомольському районі управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення м.Херсона міської ради (Тегін В.С.):
4.1.    Щомісячно, до 10 числа поточного місяця доводити до керівництва Комсомольської районної у м.Херсоні ради аналітичну інформацію про факти та причини загибелі людей на водних об’єктах за попередній місяць.
4.2.    Періодично висвітлювати в засобах масової інформації питання щодо правил поведінки і охорони життя людей на водних об’єктах, попередження нещасних випадків на воді.

5.    Керівникам установ і закладів освіти, територіально розташованих на території Комсомольського району м.Херсона протягом травня місяця 2012 року організувати проведення комплексу занять та інструктажів з працівниками та учасниками навчально-виховного процесу з доведенням правил поведінки на воді та порядку надання першої медичної долі карської допомоги потерпілим.

6.    Голові Комишанської селищної ради (Фатеєв О.Б.), завідувачу відділу з питань життєдіяльності району (Цупіков О.М.), власникам і орендарям водних об'єктів, керівникам підприємств, установ та організацій:в термін до 15.05.2012 року забезпечити встановлення попереджувальних щитів з вказівниками про заборону купання на водних об’єктах не пристосованих для масового відпочинку громадян.

7.    Начальнику Комсомольського РВ УМВС України в Херсонській області (Могілевський В.Л.):
7.1.    Вжити заходи щодо посилення охорони правопорядку у місцях, де організовані і не організовані місця масового відпочинку людей на водних об’єктах.
7.2.    З метою забезпечення належного громадського порядку, узгодити з державною службою охорони при УМВС України в Херсонській області перелік маршрутів патрулювання, водні об’єкти на території Комсомольського району м.Херсона, де заборонено купання та вишукати можливість виділення у місцях масового відпочинку людей на вихідні та святкові дні під час літнього оздоровчого періоду 2012 року посилених нарядів міліції.

8.    Завідувачу сектора цивільного захисту у Комсомольському районі управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення м.Херсона міської ради (Тегін В.С.) та завідувачу відділу з питань життєдіяльності району (Цупіков О.М.) в період до 31 серпня 2012 року спланувати та проводити контрольні перевірки водних об'єктів на території району.





Категория: Решения комиссии по вопросам ТЭБ и ЧС Комсомольского района г. Херсона | Просмотров: 1805 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл