GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Суббота, 20 Апр 2024, 02:03
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Главная » 2011 » Июль » 15 » Про стан виконання розпорядження міського голови від 10.05.2011 № 272-р "Про заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах"
20:02
Про стан виконання розпорядження міського голови від 10.05.2011 № 272-р "Про заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах"

   З метою організації захисту населення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на водних об'єктах та на виконання розпорядження Херсонського міського голови від 10.05.2011 № 272-р "Про заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах" виконано наступні заходи:
   Створена міська комісія з перевірки готовності пляжів та інших місць масового відпочинку людей на водних об’єктах міста Херсона до роботи в літній оздоровчий період 2011 року.
   Комісією перевірено готовність пляжів та інших місць масового відпочинку людей на водних об’єктах, складені відповідні акти.  Комісія в своїй роботі керувалась Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України, затвердженими наказом МНС від 03.12.2001 № 272. Відповідно до розпорядження комісією перевірено 14 місць масового відпочинку людей на водних об'єктах, в тому числі 5 пляжів.

   За результатами перевірки та наступних контрольних перевірок після усунення недоліків   паспорта пляжів погоджені та затверджені.    Проведено водолазне обстеження дна, берегової частини та акваторії пляжів.

Всі  5 пляжів:
«Гідропарк»,
«Південний»,
«Лілея»,
«Молодіжний» з «Панськими розвагами»
та пляж Херсонського морського торгівельного порту
готові до роботи у літній оздоровчий період 2011 року.

   Крім висновків щодо готовності водних об'єктів до літнього оздоровчого періоду 2011 року, в актах вказані пропозиції з покращення санітарних умов , усунення недоліків з протипожежного захисту, цивільного захисту та техногенної безпеки.
   Наприклад, стосовно пляжів "Гідропарк” та "Південний” ЗАБОРОНЕНО:
- Стрибати з мосту у воду
- Використовувати маломірні судна
- Виловлювати рибу на мосту та на пляжах

   Інші місця масового відпочинку людей на водних об'єктах:  
водноспортивна станція «Колос» Херсонського державного аграрного університету,                                                         

навчальна лабораторія водної станції Херсонського національного технічного університету,                                                               
водна станція ВАТ «Херсонський завод карданних валів»,
навчально-тренувальний центр Херсонського державного університету,
водна станція Херсонського державного морського інституту,
реабілітаційний фізкультурно-оздоровчий спортивний комплекс інвалідів Херсонського обласного центру «Інваспорт»,
водноспортивна база Херсонського морехідного училища рибної промисловості,

водна станція ДЮСШ-2                                     
відповідають нормам функціонування за призначенням, але купатися на цих об'єктах заборонено тому що необладнані пляжі.  Відповідні інформаційні табло «Купатися заборонено»  на них встановлені.

   Згідно розпорядження, департаментом житлово - комунального господарства Херсонської міської ради була розміщена інформація про заборону купатися на набережних парку Слави та проспекту Ушакова, але в даний час написи малопомітні:
Необхідно зробити написи "Купатися заборонено” великими літерами:
-    Набережна  просп. Ушакова – на причальної стінці біля пам'ятнику
-    Набережна парку Слави – на бетонних плитах з обох сторін
   Попереджувальні таблички з написами "Купатися заборонено” на р. Кошової в мікрорайоні "Корабел” регулярно зриваються місцевим населенням.

   Управлінням Державної служби охорони при УМВС України в Херсонській області з метою недопущення купання людей у невстановлених місцях та проведення роз'яснювальної роботи серед населення протягом червня 2011 року проведено 90 рейдів міліції на набережних парку Слави, просп. Ушакова та на р. Кошової у мікрорайоні "Корабел" та з 1 по 15 липня проведено 47 таких рейдів.

   Управлінням з питань НС та ЦЗН міської ради , міською постійною комісією з питань ТЕБ та НС налагоджено безперервний обмін інформацією та взаємодія, проводяться сумісні контрольні перевірки щодо безпеки населення на водних об'єктах. Наступна така перевірка запланована з 17 по 25 липня.

   Підсумки проведеної роботи розглядаються комісією під керівництвом першого заступника міського голови Яременко В.В.    Під час засідань вносяться деякі корективи до порядку взаємодії та інформування різних служб міста. Так, управлінню охорони здоров'я міської ради доручено проводити щоденний моніторинг всіх випадків медичної допомоги населенню на водних об'єктах.

   У найближчий час на набережній парку Слави розпочне роботу група підводного розмінування аварійно – рятувального загону спеціального призначення Управління МНС України в Херсонській області. Група буде оснащена катером, водолазним рятувальним обладнанням, мотопомпою.
Крім завдань підводного розмінування група зможе залучатися до рятування людей на воді і гасіння пожеж у Дніпровських плавнях.

   Проведена робота з виконання розпорядження сприяла тому, що  з початку літнього оздоровчого періоду 2011 року нещасних випадків у місцях масового відпочинку на водних об'єктах у м. Херсоні не трапилось.
 
   Аналіз подій минулих років свідчить про те, що  кожного року кількість загиблих людей у місцях масового відпочинку на воді зменшується, в той же час у місцях не відведених для купання у м. Херсоні загиблих вдвічі більше ніж на пляжах, при цьому пляжі міста відвідує щоденно значно більша кількість населення (близько 5 тис.  дорослих та 3 тис. дітей).

   Однак той же аналіз свідчить про те, що найбільша кількість нещасних випадків на воді трапляється у липні та серпні, тому основна  робота у цьому напрямку триває.

Категория: ИНФОРМАЦИЯ | Просмотров: 1550 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл