GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Пятница, 29 Мар 2024, 13:09
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Главная » 2011 » Июль » 29 » Как всегда, "забыли" пригласить представителя управления по вопросам чрезвычайных ситуаций горсовета областного центра
18:12
Как всегда, "забыли" пригласить представителя управления по вопросам чрезвычайных ситуаций горсовета областного центра

На Херсонщині відбулась колегія з питання дотримання пожежної безпеки в навчальних закладах області
Щорічно перед початком нового навчального року в області проводиться ряд організаційних заходів, направлених на забезпечення виконання основних питань пожежної безпеки в освітніх закладах. Саме ця проблема, 28 липня, була розглянута на засіданні чергової обласної комісії з питань ТЕБ і НС. А 29 липня в обласному управлінні освіти і науки відбулась колегія «Про стан пожежної безпеки в навчальних закладах області у 2010/11 навчальному році». Від облдержадміністрації в колегії взяв участь заступник губернатора Анатолій Яценко. Від Управління МНС області - начальник відділу з питань наглядово-профілактичної діяльності підполковник служби цивільного захисту Вадим Заобурний. У першу чергу він озвучив основні недоліки та недопрацювання, виявлені в ході перевірок протипожежного стану закладів освіти присутнім на колегії керівникам районних та міських управлінь освіти.
       Так, із наявних загальноосвітніх закладів, яких в області більше 1000, в 349 відсутня автоматична пожежна сигналізація. В 139 вона знаходиться в непрацездатному стані, не проводиться її ремонт та технічне обслуговування. Викликає значну стурбованість технічний стан електромереж та електроприладів, які у багатьох закладах не приведені у відповідність до правил пожежної безпеки. Наприклад, допускаються такі грубі порушення, як використання пожежонебезпечних тимчасових електромереж, з`єднання електропроводів за допомогою скруток. Саме таке невігластво і призводить в результаті до короткого замикання, що переростає у пожежу. Допускається експлуатація відкритих розподільчих коробок, несправних електророзеток та електровимикачів. У підсобних приміщеннях навчальних закладів допускається експлуатація ламп розжарювання без захисного суцільного скла.
   Стосовно шляхів евакуації, то вимогам пожежної безпеки не відповідає 21 заклад. У більшості об`єктів аварійне та евакуаційне освітлення відсутнє або знаходиться у непрацездатному стані, що може ускладнювати евакуацію дітей та персоналу під час виникнення пожежі. На 53 відсутній внутрішній протипожежний водогін. Пожежні крани у 70 закладах не укомплектовані пожежними рукавами та стволами або взагалі несправні.
   Відсутні пожежні водоймища та гідранти на 64 об`єктах, а в 89 знаходяться в непрацездатному стані. Територія навчальних закладів не забезпечена необхідною кількістю води, що ускладнює пожежогасіння, так як деякі з них знаходяться на відстані 20-40 км від пожежно-рятувальних підрозділів. І найбільш типовий недолік - майже половина будівель не укомплектована в повному обсязі первинними засобами пожежогасіння.

   Загалом за результатами перевірок протипожежного стану навчальних закладів 170 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання приписів органів державного пожежного нагляду, призупинена експлуатація 20 приміщень, що експлуатувалися в пожежонебезпечному стані.


   Наведена статистика повинна заставити задуматись не одного керівника про те наскільки безпечним у відношенні пожежної безпеки є їх заклад. І це при тому, що у 2010 році сталося 8 пожеж в навчальних закладах. Загальна сума збитків від них перевищила 100 тис. грн. Основна причина – коротке замикання в електромережі. У поточному році таких пожеж не трапилось, але це далеко не привід для нехтування засобами пожежної безпеки. Краще вчасно та відповідально виконати приписи інспектора державного пожежного нагляду аби потім не нести відповідальність за знищене вогнем майно, і можливі втрачені життя. Тож за результатами колегії поставлені завдання щодо забезпечення максимальної безпеки дітей у наступному навчальному році.

На Херсонщині відбулась колегія з питання дотримання пожежної безпеки в навчальних закладах області

На Херсонщині відбулась колегія з питання дотримання пожежної безпеки в навчальних закладах області

На Херсонщині відбулась колегія з питання дотримання пожежної безпеки в навчальних закладах області
http://www.tnua.info/obshhestvo/9880-na-xersonshhini-vidbulas-kolegiya-z-pitannya-dotrimannya-pozhezhnoyi-bezpeki-v-navchalnix-zakladax-oblasti.html

    И, как всегда, "забыли" пригласить представителя управления по вопросам чрезвычайных ситуаций горсовета областного центра.


Категория: ИНФОРМАЦИЯ | Просмотров: 774 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл