GISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. ХерсонGISMETEO: Погода по г. Херсон
Пятница, 29 Мар 2024, 11:21
Приветствую Вас Гость | RSS

Специалист гражданской защиты             Херсон


Форма входа

Календарь
«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Статистика

Главная » 2012 » Апрель » 3 » БЕЗПЕЧНИХ БОЄПРИПАСІВ НЕ ІСНУЄ
18:44
БЕЗПЕЧНИХ БОЄПРИПАСІВ НЕ ІСНУЄ
   2 квітня 2012 у лісосмузі на відстані 3 км від села Заводівка Горностаївського району робочим, під час упорядкування виноградників, виявлено 5 мінометних мін часів Великої Вітчизняної війни.
   З п
очатку поточного року на території області вже знайдено та знешкоджено 32 боєприпаси, в тому числі 17 артилерійських снарядів, 10 мінометних мін, та 5 гранат. Боєприпаси знаходять і в лісі, на полях в період проведення сільгоспробіт, на будмайданчиках і, навіть, на приватних подвір'ях.
  
В Українській землі залишається чимала кількість (за окремими підрахунками, кілька мільйонів одиниць) вибухонебезпечних предметів, у тому числі до 100 тисяч авіабомб, з яких кілька сотень із підривачами сповільненої дії. Головну небезпеку в таких „подарунках" містять пристрої ініціювання вибуху основної маси вибухівки боєприпасу. Від вологи, перебування в землі, при взаємодії металу та вибухівки утворюються хімічні сполуки - пікрати, які дуже небезпечні (зовні мають вигляд білуватих порошкоподібних наростів). Пікрати вибухають навіть від невеликого тертя, іскри, удару. Тому, якщо ви виявили підозрілий предмет, до нього не можна навіть доторкатися.

   При виявленні боєприпасів пам'ятайте, що розмінування і знешкодження ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ може робити тільки фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС в Херсонській області. Виявивши боєприпаси, не намагайтеся розібрати їх. Слід нагадати, що безпечного типу боєприпасів не існує.
   Значна кількість підривів і, як наслідок – загибелі та травмування людей, відбувається при спробі розібрати боєприпаси, або кинути їх у вогнище.
   Нагадаємо любителям "піротехнічних експериментів",  що від ваших дій можуть постраждати ті, хто випадково опиниться поруч.
   При виявленні вибухонебезпечних предметів слід негайно телефонувати в міліцію за телефоном
«102» та діяти за вказівками співробітників міліції.  Бажано також зателефонувати до спеціалізованої служби порятунку за телефоном «101».
  
Також слід позначити й огородити місце знахідки, попередити про небезпеку людей, що перебувають поряд. До приїзду спеціалістів не наближатися туди самим і не допускати до знахідки цікавих.
  
При виявленні вибухонебезпечних предметів категорично забороняється:
- брати їх в руки, завдавати по них ударів, робити спроби до розбирання;
- переносити або перекочувати їх з місця на місце;
- поміщати їх у вогнище або розводити вогонь над ними;
- збирати і здавати їх у металобрухт.


Пам'ятайте! Після вашого повідомлення фахівці ТУ МНС обов’язково відреагують, виїдуть на місце, вивезуть та знищать вибухонебезпечний предмет в установленому порядку.

Сектор цивільного захисту у Комсомольському районі управління з питань НС та ЦЗН м.Херсона міської ради

Комсомольський РВ м.Херсона ТУ МНС в Херсонській області

Комсомольський РВ м.Херсона Управління Держтехногенбезпеки у Херсонській області

Просмотров: 717 | Добавил: tegin
Херсонский ТОП Украинский портАл